Sve je spremno za večerašnji hip hop spektakl u Tuzli

Red Bull RapLika

Sve je spremno za večerašnji hip hop spektakl u Tuzli

E. Čaušević

Okončane su pripreme za veliko regionalno finale Red Bull RapLike 2018. Večerašnji okršaj osam najboljih freestyle MC-ijeva iz regiona počinje u 19 sati na tuzlanskom Sonom trgu, a dobra vijest je da su veoma dobre vremenske prilike u Tuzli.

Dan koji su hip hop fanovi u našoj zemlji i regionu iščekivali je stigao. Na Sonom trgu u Tuzli jutros je osvanula impresivna bina, na kojoj će se osam najboljih rap improvizatora iz BiH, Hrvatske i Srbije večeras boriti za laskavu titulu regionalnog kralja freestylea.

Očekuje se odlična atmosfera, kakva je vladala i na regionalnom finalu Red Bull RapLike 2017 na istoj lokaciji, te spektakl jednak prošlogodišnjem. U Tuzlu bi, pored domaće publike, trebali pristići i ljubitelji hip hopa iz ostatka BiH i susjednih zemalja, da daju podršku svojim favoritima.

Arot, Sokol i MC Nuha iz BiH, Usce, Krljo i Tzre iz Hrvatske, te Samuraj Krek i Loco Morocco iz Srbije, demonstriraće svoju vještinu sklapanja rima na licu mjesta u verbalnim dvobojima jedan-na-jedan.

O pobjednicima borbi odlučivaće žiri u sastavu: Frenkie, Vojko V, Kendi, Toza (Rap Skillz) i Zlatko. Publiku i MC-ijeve kroz takmičenje će voditi Sajsi MC, kojoj će podršku davati Stihomir i Gagara iz Helem Nejse, a muzičke podloge i beatovi biće odgovornost DJ Soula.

Članovi žirija i voditelji, pored svojih večerašnjih uloga, također će demonstrirati ono u čemu su najbolji i svojim nastupima uživo zagrijati publiku na Sonom trgu.

Ono što posebno raduje je povoljna vremenska prognoza, koja najavljuje prestanak padavina i stabilizaciju vremena prije takmičenja u Tuzli.

Takmičari i sudije su već u petak stigli u grad soli, a veče su svi zajedno proveli u druženju na partyju dobrodošlice u cafe baru Sloboda.

Nakon večerašnjeg takmičenja na Sonom trgu će biti upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma „Making of Egzil“ u režiji Marija Ilića, koji govori o putu Frenkieja, Kontre i Indiga u Tokio i snimanju albuma „Egzil“.

Zabava se nastavlja uz after party u cafe baru Sloboda, gdje će za gramofonima biti DJ Soul.

Event počinje u 19 sati, a ulaz na takmičenje, kao i na after party, je slobodan.

Za sve vijesti i informacije, posjetite web stranicu i Facebook profil takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi