Drama u Turskoj: Oružani napad na fudbalski savez, metak prošao kraj glave Altintopu!
Foto: T24 - Twitter

Čini se da nema žrtava

Drama u Turskoj: Oružani napad na fudbalski savez, metak prošao kraj glave Altintopu!

Eldar Ganibegović

Nezapamćena drama danas se odvijala u Turskoj.

Naime, tijekom sastanka Izvršnog odbora, Turski fudbalski savez u Rivi bio je izložen oružanom napadu.

Prema portalu Fanatik.com, navodno je sedam metaka pogodilo sjedište Federacije u Turskoj tijekom sastanka, ali prva izvješća pokazuju da nema žrtava.

Mete napada navodno su bili čelnici turskog saveza. Meci su ispaljeni, prema istom izvoru, s ulice koja vodi prema ulazu u sjedište TFF-a (Turski fudbalski savez).

Napadači su odmah nakon pucnjave otišli s mjesta događaja, a agenti koji su se odazvali pozivu pregledali su sve nadzorne kamere kako bi ušli u trag počiniteljima.

Jedan od metaka navodno je prošao pokraj glave Hamita Altintopa, bivšeg igrača Schalkea, Bayerna, Real Madrida i Galatasarayja, a koji trenutno obnaša dužnost u Izvršnom odboru TFF-a.

Oglasi

"Oštro osuđujem oružani napad na Turski nogometni savez. Pokrenuta je opsežna istraga u vezi s ovim", napisao je na Twitteru Ali Yerlikaya, guverner Istanbula.

Inače, izborna generalna skupština Turske fudbalske federacije održana je 16. juna 2022. godine u Ankari.

Kao rezultat izbora održanih u Generalnoj skupštini kojoj je prisustvovalo 219 delegata, Mehmet Buyukekši je postao novi predsjednik TFF-a.

Top Komentari

epinefrin69
Ovako i kod nas treba, ne mora biti oruzani samo da je napad na stoku lopovsku
8 0
Rodjen.kao.Jugosloven
Šteta, trebao je u glavu.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi