Šta se desilo čovjeku kojeg je zamrzila Hrvatska? Strijelac čuvenog gola izgleda neprepoznatljivo!
Foto - EPA

Semih Senturk promijenio izgled

Šta se desilo čovjeku kojeg je zamrzila Hrvatska? Strijelac čuvenog gola izgleda neprepoznatljivo!

M. Šljivak

Naši susjedi iz Hrvatske vjerovatno će zauvijek zapamtiti gol turskog napadača Semiha Senturka na Evropskom prvenstvu 2008. godine.

Vatreni su bili na pragu plasmana u polufinale. Ivan Klasnić je u 119. minuti zabio gol za 1:0 i kada su svi mislili da će Hrvatska među četiri najbolje ekipe, Santurk je zabio gol za 1:1 i odveo je meč u jedanaesterce.

Turska je na kraju bila uspješnija u izvođenju penala. Senturk je postao heroj u Turskoj, a u Hrvatskoj predmet mržnje.

Čuveni napadač je karijeru završio 2018. godine u 35. godini. Dvije godine kasnije potpuno je promijenio svoj izgled i apsolutno niko ga ne bi prepoznao.

On je nedavno razgovarao putem Instagrama s još uvijek aktuelnim trenerom NK Čelik Umitom Ozatom. Senturk se itekako postario i niko nije mogao naslutiti da se radi o poznatom napadaču.

Senturk je slavu stekao igrajući za Fenerbahče od 2001. do 2013. godine, a igrao je još za Izmirspor, Bašakšehir, dok je karijeru završio u Esikšehiru.

Ipak, ono po čemu će ga svi pamtiti je čuveni gol protiv Hrvatske kojim je postao omražen u ovoj zemlji.

Top Komentari

GigantMostarski
Samo u glavama vas novinara postoji mrznja. To je nogomet, zasto bi se mrzio onaj tko je samo radio svoj posao? Ruzno sjecanje da, ali mrznja prema igracima ne. Makar on zabio 5 golova, zabio je jer mu se moglo
6 2
Dr.ZIJAGA
SLJIVAK I LENDO ga ZAPRATILI na Instagramu..to mu se DESILO..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi