Otac bivšeg reprezentativca Hrvatske uhapšen sa skoro 75 kilograma marihuane
(Foto: EPA) Granični policajci i carinici su bili začuđeni kako je tolia droga "ugurana" u automobil za čijim je volanom bio otac nekadašnjeg hrvatskog fudbalera

Krijumčarenje "pod stare dane"

Otac bivšeg reprezentativca Hrvatske uhapšen sa skoro 75 kilograma marihuane

Hrvatska granična policija je u nedjelju navečer zaplijenila oko 74.4 kilograma marihuane u vozilu kojim je upravljao 66-godišnji muškarac.

Jutarnji.hr je danas saopštio da je pomenuti 66-godišnjak Rajko Marić, otac proslavljenog hrvatskog fudbalera i nekadašnjeg reprezentativca ove zemlje Silvija Marića.

Kako prenosi pomenuti portal, granični policajci i carnici na graničnom prelazu Ilok-Bačka Palanka su u podvozju Fiata Multiple, koji im se ranija učinio sumnjiv, primijetili više PVC paketa obloženih smeđom ljeptoljivom trakom. Ubrzo je utvrđeno da se u njima nalazi opojna droga, marihuana.

Daljnjim pretresom vozila PVC paketi su pronađeni ispod kasete kod suvozačevog sjedišta, u zadnjim lijevim i desnim vratima, rezervnom točku, u prepravljenom podvoziju auta i prostoru namijenjenom za plinski rezervoar.

Navodno su granični policajci bili začuđeni kako je uopšte toliko paketa, njih ukupno 137, ugurano u automobil.

Foto: MUP Hrvatska

Nakon ispitivanja, odlučit će se o mogućem daljnjem pritvoru za 66-godišnjeg Rajka Marića koji je uhapšen odmah po pronalasku droge. Špekuliše se da je porijeklo marihuane pronađene u njegovom autu Albanija ili Kosovo, te da je ona trebala biti prodavana u Hrvatskoj.

Inače, sin Rajka Marića, Silvio je nekadašnji fudbaler, proslavljeni veznjak Dinama i bivši igrač Newcastlea, Porta i Panathinaikosa. Za reprezentaciju Hrvatske je skupio 22 nastupa, a profesionalnu karijeru je završio 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi