Nezapamćen skandal u Hrvatskoj: HRT pod istragom, slavni komentator dilao ulaznice za SP
Foto: Hrt.hr

FIFA "uhvatila" Dragu Ćosića na djelu

Nezapamćen skandal u Hrvatskoj: HRT pod istragom, slavni komentator dilao ulaznice za SP

Nakon što se već mjesecima, od kraja Svjetskog prvenstva, u hrvatskoj javnosti "šuškalo" da je HRT pod istragom FIFA-e, sada je postalo jasno da su takve glasine bile istinite, a glavni krivac je legendarni komentator Drago Ćosić, koji je godinama davao svoj ton uspjesima hrvatskih sportista.

Naime, FIFA je stopirala preprodaju na crnom tržištu četiri ulaznice za finale SP-a između Hrvatske i Francuske, a kako su prema serijskim brojevima istražitelji FIFA-e otkrili da se radi o ulaznicama u vlasništvu European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja evropskih javnih TV servisa, ova organizacija je i alarmirana.

EBU je nakon provedene istrage utvrdio da se radi o ulaznicama koje je ova organizacija poslala državnoj televiziji Hrvatske i od tada je pokrenuta istraga u HRT-u.

Trag je konačno doveo do legendarnog komentatora Drage Ćosića i međunarodnog koordinatora Saše Dedića. Oni su od EBU-a zatražili i dobili oko 40 ulaznica za SP, a osim četiri "presretnute" u ilegalnoj prodaji ne zna se gdje su završile preostale ulaznice.

S obzirom da su karte za finale SP-a na crnom tržištu dostizale cijenu i od više hiljada eura, samo se može špekulisati o potencijalnoj zaradi Ćosića i Dedića od preprodaje. Naravno, još uvijek ne postoji zvanična presuda u vezi ovog slučaja, tako da i dalje važi pretpostavka nevinosti.

Ipak, ovaj slučaj je već bacio veliku ljagu na HRT i zaista je nezapamćen skandal, pogotovo ako se uzme u obzir da je Drago Ćosić legenda hrvatskog sportskog novinarsta. On je navodno "udaljen" sa posla već neko vrijeme, a sada mu prijeti i otkaz zbog čitavog skandala.

Kako prenose mnogobrojni hrvatski mediji, Ćosić i Dedić su samostalno raspolagali svim ulaznicama koje je EBU poslao HRT-u, dok su njihove kolege nakon saznanja o cijelom skandalu ostale zgrožene situacijom u koju su zajedno sa hrvatskom državnom televizijom dovedeni.

Posljednje vijesti koje stižu iz susjedstva govore da je HRT Dragu Ćosića prijavio Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH).

Top Komentari

Naser
ma to je posten narod..sve je kod njih na mjestu...ahahahahahahaha...jadovi raspadaju se..jad od drzave...srbi im turizam odrzavaju..nemaju radnika nece niko vise da radi
2 1
Kiss
Ma hrt je godinama mafija,to se zna
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi