Messijev poklon ovom momku je promijenio život: "Upoznat ću novi svijet"

Donirao mu poseban aparat

Messijev poklon ovom momku je promijenio život: "Upoznat ću novi svijet"

M. Šljivak

Lionel Messi i njegova supruga Antonela odlučili su 36-godišnjem Pablu Tiraboschiju promijeniti život.

Ovaj 36-godišnjak izgubio je vid na rođenju, ali mu se prije nekoliko dana život potpuno promijenio zbog poklona porodice Messi.

Pablu su Leo i Antonela kupili aparat koji mu omogućava čitanje teksta i prepoznavanje boja, a ovaj poklon je Pabla itekako usrećio.

"Antonela je vidjela jedan moj video i zatim je Leo saznao za priču. Pozvali su me iz kompanije sa kojom sarađuju i koja pomaže slijepim i slabovidnim osobama i saopštili su mi da mi je Leo donirao aparat", rekao je Pablo za argentinske medije.

Aparat kojeg je dobio posljednja je riječ tehnike i omogućit će mu da čita tekst i da prepoznaje boje.

"Sprava sadrži posebnu kameru koja preko glasa umjetne inteligencije prepoznaje tekst, pa tako mogu čitati knjige, novine... Govori mi šta je ispred mene", rekao je Pablo.

Riječi oduševljenja nije mogao sakriti.

"Ne mogu vam opisati emocije i sreću. Upoznat ću novi svijet. Leo je veliki čovjek. Ne mogu naći riječi da zahvalim njemu i Antoneli", istakao je 36-godišnjak koji se bavi muzikom i svira violinu.

Top Komentari

Ecosport
Nema Messi marketing ko Penaldo, da je Penaldo ovo uradio, već bi mu pripisivali zlatnu loptu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi