S loptom mađioničar, a sa štapom još veći - Niko ni ne sluti da se radi o fudbalskoj legendi
Foto - Instagram

Berger se potpuno promijenio

S loptom mađioničar, a sa štapom još veći - Niko ni ne sluti da se radi o fudbalskoj legendi

Midhat Šljivak

Dosta je fudbalskih legendi koje su se nakon okončanja karijere odlučile za mirniji život, a jedan od njih je legendarni Čeh Patrik Berger. On je daleko od velike scene, maksimalno uživa, posebno u ribolovu.

Patrik Berger je apsolutna legenda fudbala u Češkoj. Radi se o čovjeku koji je u dresu reprezentacije stekao slavu, a u klupskoj karijeri je također ostavio dubok trag, naročito u Liverpoolu, gdje je igrao sedam godina.

Berger je karijeru okončao 2010. godine u dresu praške Sparte. I danas se povremeno nađe na nekom terminu, no uglavnom uživa u stvarima koje nisu vezane za fudbal.

Posebna ljubav je prema ribolovu. Ako je bio mađioničar s loptom, sa štapom je još veći. Dokaz tome su fotografije na društvenim mrežama.

Oglasi

Legendarni Čeh je 'zapucao' na Alasku kako bi pecao. Pohvalio se javno svojim uspješnim danima.

"Dok sam letio na Alasku na još jednu avanturu cilj mi je bio da ulovim ribu koja se zove 'Dolly Varden'. Imao sam sreću da imam iskusnog vodiča koji dobro poznaje rijeke u divljni Alaske i zahvaljujući njemu znam kakav je osjećaj uloviti tako divnu ribu", riječi su Patrika Bergera.

Divljina je očigledno veoma privlačna nekadašnjem fudbaleru. Apsolutno uživa u tome kao i u putovanjima sa svojom ljepšom polovinom.

Fudbal zaigra ponekad rekreativno. Nađe se i među legendama Liverpoola, no on je odlučio pobjeći od velike scene i rijetki bi ga danas prepoznali.

Oglasi

[related]https://www.instagram.com/p/CiQaIBso9Ml/[/related]

Berger je karijeru počeo u praškoj Slaviji. 1995. godine je otišao u Borussiju iz Dortmunda, da bi ga potom godinu dana kasnije kupio Liverpool nakon što je s reprezentacijom Češke zablistao na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Za Redse je nastupao do 2003. godine. Odigrao je 195 utakmica i postigao je 35 golova.

Na Ostrvu je ostao do 2007. godine. Igrao je još za Portsmouth, Aston Villu i Stoke, a karijeru je okončao u dresu Sparte iz Praga. Za reprezentaciju je nastupio 42 puta i postigao je 18 golova.

Oglasi