Svijet se divi onom što je napravio Pau Gasol

Ne zaboravlja porodicu velikog prijatelja

Svijet se divi onom što je napravio Pau Gasol

Midhat Šljivak

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol proslavio je jučer svoj 42. rođendan.

Čuveni Španac je u društvu prijatelja ušao u novu godinu života, a boravak u Los Angelesu Pau koristi kako bi se družio s porodicom nekadašnjeg saigrača i jednog od najvećih košarkaša svih vremena Kobeja Bryanta.

Kobe je izgubio život u helikopterskoj nesreći u januaru 2020. godine. Stradala je i njegova kćerka Gianna te još sedmero ljudi.

Pau je ostao blizak porodici Bryant nakon pogibije velikog prijatelja. Uvijek im se nalazi 'pri ruci', a dokaz tome je snimak koji se pojavio na društvenim mrežama.

Gasol na snimku uči petogodišnju Biancu Bryant balet, a ova scena je dirnula mnoge ljude širom svijeta.

Zaista fenomenalan snimak legendarnog Španca koji još jednom pokazuje da je zaista veliki čovjek.

Podsjetimo, Kobe je iza sebe ostavio suprugu Vanessu s kojom je bio 19 godina u braku te kćerke Nataliju, Bianku i Capri.

Pau Gasol je s Koveom uzeom dva naslova NBA prvaka, a za Lakerse je igrao od 2008. do 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi