Razuzdani Pele nije znao s koliko je žena bio: Umro je kao penzioner, a bogatstvo mu je šokantno

Kreće borba za nasljedstvo

Razuzdani Pele nije znao s koliko je žena bio: Umro je kao penzioner, a bogatstvo mu je šokantno

Admin Čaušević
Teme:

Svijet fudbala oplakuje smrt jednog od najboljih fudbalera ikada kao što je Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele. U svoje 82 godine trostruki svjetski prvak s Brazilom znao je ubrati veliko bogatstvo koje mu je omogućilo lagodan život. 

Prema portalu "Celebrity Net Worth" Peleova neto vrijednost premašuje sto miliona dolara. Bivši brazilski fudbaler je otpočetka svoju zaradu odlučio ulagati u nekretnine.

Jedan od njegovih velikih poslova bila je kupnja impozantne vile u Hamptonsu u New Yorku za 100.000 dolara koju je 2008. prodao potpuno revaloriziranu za gotovo tri milijuna dolara.

Uprkos Bogatstvu, Pele je od 2014. primao penziju u rodnoj zemlji, kako je prije nekog vremena objavio 'Corriere della Sera'. Bivši igrač primao je mjesečnu mirovinu od gotovo tri hiljade reala, odnosno oko 552 eura.

“U kinu plaćam pola, a javni prijevoz ne plaćam. Nakon Svjetskog prvenstva 2014. bit ću puni penzioner", priznao je Pele u intervjuu za brazilski časopis 'Veja'.

Oglasi

Međutim, ne dolazi sve Peléovo bogatstvo direktno od fudbala. 'O Rei' je znao kako nastaviti stvarati prihod nakon što se povukao s igrališta zahvaljujući višestrukim reklamnim ugovorima

“Nisam se obogatio fudbalo kao današnji igrači. Zarađivao sam od reklama, kad sam prestao igrati, ali nikako od duhana, alkohola, politike ili vjere", više je puta tokom života poručio čuveni Brazilac.

Pele je tokom života imao niz kontroverzi vezanih za odnose sa ženama zbog njegovih stalnih razmjerica tokom romantične idile.

Pele se ženio tri puta 

Prvi put Pele je rekao 'da' kada je imao 26 godina. Oženio je Rosemeri Cholbi (1966.) i s njom je dobio troje djece, Kelly Cristinu, Edsona i Jennifer, no 16 godina kasnije razveli su se zbog posla.

No, nagađalo se da je bivši fudbaler Santosa imao nekoliko afera s brazilskim manekenkama i umjetnicama koje su uzdrmale njegov brak.

Oglasi

Osim toga, saznalo se da je Pele imao aferu s kućnom pomoćnicom Aniziom Machado s kojom je dobio i kćer Sandru Mancebo, koja je 2006. umrla od raka. Pele je dobio još jednu kćer, ali ovaj put s novinarkom Lenitom Kurtz.

"Iskreno govoreći, imao sam nekoliko afera, od kojih su neke završile s djecom, ali sam za njih saznao tek kasnije", rekao je u svom dokumentarcu.

Godine 1994. ponovno su zazvonila svadbena zvona i ovaj put ponovno s Peleom kao protagonistom koji je zapečatio njegov brak s Assiriom Lemos, psihologinjom i umjetnicom vjerske muzike.

Njih dvoje su bili u braku 14 godina i dobili su blizance Celeste i Joshuu. Okidač za ovaj prekid bio je dolazak Japanke Marcie Aoki koja je bivšem nogometašu u potpunosti promijenila život i s kojom ga se trenutno još uvijek povezuje.

Umjesto toga, poznata međunarodna poslovna žena, koja je 25 godina mlađa od Pelea, jedina je supruga s kojom Brazilac nije imao djece. Oboje su rekli 'da, želim' 2016. vjenčanjem u velikom stilu u Sao Paulu.

Službeno je nepoznato ko su pravi nasljednici bogatstva koje je ova legenda ostavila nakon smrti, iako će njegova supruga i djeca biti korisnici ove oporuke. Dakle, ženio se tri puta.

Osim tri bivše supruge, pravo na njegovo nasljedstvo će imati i sedmero djece. Podijelit će 100 miliona dolara.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
poslije duge i teske bolesti pogino je velki pele
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi