Pep Guardiola izdvojio 130.000 funti za popravak broda koji spašava migrante
Foto - EPA

Veliki gest menadžera Cityja

Pep Guardiola izdvojio 130.000 funti za popravak broda koji spašava migrante

M. Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola odlučio je izdvojiti 130.000 funti za popravak broda kojim se spašavaju migranti na Sredozemnom moru.

Organizacija 'Open Arms' bavi se spašavanjem izbjeglica koje pokušavaju prijeći preko Sredozemnog mora i gdje ih često dočeka i smrt.

Ova organizacija ima brod kojim spašava migrant i već su spasili preko 60.000 života, no u posljednje vrijeme je došlo do kvara za koji nisu imali novca da bi ga popravili.

Guardiola je reagovao i izdvojio je 130.000 funti za popravak broda kako bi ga organizacija i dalje koristila.

"Ono što oni rade je zaista nevjerovatno. Spašavaju najranjivije ljude u društvu. Te izbjeglice su u teškoj situaciji, često s bolesni, razdvojeni su od porodice, a mnogi izgube i život. Organizacija štiti ove ljude, bilo na moru ili van njega. Želim se postarati da se ovakav rad nastavi", rekao je Pep za Athletic.

Pored Pepa još nekoliko fudbalera Manchester Cityja je poslalo svoje donacije, a one su stigle još iz Barcelone, te nekoliko italijanskih klubova.

Većina ih nije željela da se o njihovoj pomoći govori javno.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
I treba, da nam je vise ovakvih ljudi. Open arms ima video od VICE news'a na Youtubu ako neko zeli da vidi o cemu se radi.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi