Prevarant se dobro počastio sa Mahrezove bankovne kartice, a ovaj ništa nije slutio
Foto - EPA

Uzeo mu više od 175.000 funti

Prevarant se dobro počastio sa Mahrezove bankovne kartice, a ovaj ništa nije slutio

Midhat Šljivak

Sharif Mohamed (32) izvršio je prevaru kojom je žestoko oštetio fudbalera Manchester Cityja Riyada Mahreza.

Ovaj 32-godišnjak je uspio da putem telefona na svoju adresu naruči novu karticu iz Barclays banke. Predstavio se kao Mahrez i bez ikakvih problema je dobio karticu koja je imala pristup računu alžirskog fudbalera.

Sve se dešavalo 2017. godine kada je Mahrez igrao za Leicester. Mohamed se dobro počastio i sa računa mu je skinuo 175.830 funti.

Nije mu bilo mrsko da iz svog doma u istočnom dijelu Londona putuje u Leicester kako bi dizao gotovinu sa bankomata i kako bi na taj način smanjio sumnje u banci.

Pet sedmica se častio prije nego je Mahrez shvatio da nešto nije u redu i da mu nedostaje novac sa računa. Blokirao je kartice, ali bilo je kasno jer je šteta već napravljena.

Mohamed je čak uspio i da otputuje na odmor na Ibizu gdje je na luksuz potrošio više od 20.000 funti. Kupovao je luksuznu odjeću, trošio je novac na hranu i piće i maksimalno je uživao na Mahrezov račun.

Međutim, sada mu prijeti zatvorska kazna zbog nove prevare. On se međutim brani činjenicom da je imao pomoć nekog iz banke, ali nije imao dokaza o tome.

Ne ide mu ni u prilog to da je već imao kriminalnu prošlost. Radio je prevare sa smještajem u Londonu, a gotovo četiri godine je proveo u zatvoru zbog pljačke iz 2009. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi