Njemu zvižduci, majci suze; Fudbalska legenda utjehu pronašla u pivu: "Bilo mi je potrebno"
Foto: Ilustracija - Pexels.com

Tužna priča

Njemu zvižduci, majci suze; Fudbalska legenda utjehu pronašla u pivu: "Bilo mi je potrebno"

E. Ganibegović

Iako život fudbalskih zvijezda ljudima sa strane često izgleda kao savršen, to u dosta slučajeva nije tako. Jedan od primjera svakako je i legendarni engleski fudbaler.

Slavu je stekao u Liverpoolu gdje je na 135 utakmica postigao 42 gola, te igrao finale Lige prvaka 2007. godine.

Igrao je i za Tottenham i Stoke, a bio je redovan i u reprezentaciji Engleske gdje je postigao 22 gola na 42 nastupa. Naravno, u pitanju je Peter Crouch.

Život ga nije nimalo mazio, a otkrio je da je na početku karijere već razmišljao i o njenom završetku.

"Išlo mi je toliko loše da se moj otac često svađao s drugim navijačima koji su me vrijeđali. Mama je nastavila plakati. Volio sam fudbal i to je bilo ono čime sam se želio baviti u životu, ali počeo sam se pitati je li sve to vrijedno toga", ispričao je Crouch, pa kazao kako je često bio ismijavan zbog svoje visine:

"Prvo se neko na ulici rugao mojoj visini, no to se brzo pretvorilo u 30.000 navijača na tribinama koji su me vrijeđali zbog izgleda. Bilo je teško."

Također, zvižduke je dobio na debiju za selekciju Engleske, što ga je također jako pogodilo:

"Izviždali su me na mom međunarodnom debiju. Možda zato što sam bio drugačiji i prema navijačima nisam izgledao kao engleski igrač. Moja majka je to jako loše primila. Najljepši trenutak moje karijere pomalo mi je oduzet zbog svega ovoga."

Dotakao se još jedne delikatne teme, a tiče se alkohola. Naime, utjehu je u jednom momentu pronašao i u pivu, a za to je kriv njegov otac.

"Kada nisam zabijao golove, ismijavali su me. Bilo je teško. Samo sam se htio sakriti u sobi. Nisam htio nigdje ići. Otac bi me izveo iz kuće i pozvao na pivo. Popio sam previše za profesionalnog fudbalera, ali mi je to u tom trenutku bilo prijeko potrebno", priznao je Crouch u razgovoru za jedan YouTube kanal. 

Top Komentari

Antaressa
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije