Zbog ove fotografije je zvijezda Manchester Cityja zamalo sve izgubila

Phil Foden je previše rizikovao

Zbog ove fotografije je zvijezda Manchester Cityja zamalo sve izgubila

Edmir Škorić

Phil Foden je izuzetan nogometaš i sa 22 godine jedan je od ključnih u sastavu Pepa Guardiol, ali čini se da postoje stvari koje bi mogle da ga "koštaju glave".

Engleski reprezentativac je neizostavan u ekipi Manchester Cityja, a Guardiola u njemu vidi jednog od ključnih igrača koji će ekipi pomoći da odbrani titulu prvaka Engleske i koji uz Erlinga Haalanda može Građanima donijeti toliko očekivani trofej u Ligi prvaka.

I dok je na terenu sve savršeno, za Fodena je van terena itekako bilo loših stvari i ljeto je bilo košarmno. Nedavno je, tokom odmora u Grčkoj, imao sukob sa djevojkom Rebeccom Coke. Iako s njom ima dvoje djece, čini se da mladom veznjaku lojalnost nije jača strana. 

Sada su mediji objavili da je nogometaš lajkao fotografiju influencerice Holly Burns u donjem vešu i da je zbog toga izazvao bijes svoje zaručnice Rebecce, te da je ona u momentu bijesa bila spremna da ga zauvijek ostavi, ali se kasnije smirila i oprostila mu "nevjeru".

Rebecca je tokom njihovog posjeta grčkom otoku Krf uzela Fodenov mobitel, a tamo pronašla razne stvari koje su je razbijesnile. Dok je igrač bio u vodi, dugogodišnja djevojka je pronašla između ostalog i lajk koji je Foden uputio influencerici dok je ležala u donjem vešu.

Oglasi

"Holly je zanosna djevojka i očito privlači interes mnogih ljudi. Bio je to samo nevini flert na internetu, ništa više od toga. Ali za Rebeccu Cooke, majku dvoje djece s Fodenom, to je bilo dovoljno da se naljuti na njega jer su već imali drugi razlog za sukob: Philov navodni stav kada ga je neko tražio fotografije, nešto što je on odbio, ali nijednu ženu nije odbio kada bi mu prišla", ispričao je neimenovani izvor za britanski The Sun.

Holly se smatra samo jednom u nizu djevojaka koje su privukle pozornost mlade i bogate Cityjeve zvijezde. Ona je i stjuardesa, a na Instagramu je prati preko 120.000 ljudi.

Imao je Foden itekako skandala. Podsjetimo, 2020. godine, tokom boravka s engleskom reprezentacijom, Phil Foden je poslan kući jer je sa svojim cimerom Masonom Greenwoodom pozvao dvije žene u svoju hotelsku sobu na Islandu gdje je Engleska igrala meč kvalifikacija.

Kako se nedugo nakon toga saznalo, dvojica su nogometaša podmitila jednog od zaposlenih u hotelu da ušulja djevojke, a da to niko ne sazna, no ubrzo se sve saznalo.

Oglasi

U februaru ove godine također se pojavio snimak na internetu sa Fodenom u centru skandala. Dogodila se tučnjava u jednom noćnom klubu, a u fizičkom sukobu sa jednim od muškaraca bila je njegova majka. U svemu je učestvovao i sam Foden, ali i još nekoliko osoba.

Ukoliko planira dugo ostati na visokoj razini i napraviti još veću karijeru, mladi Englez definitivno će morati da se "sredi" i da skandale ostavi iza sebe, a u potpunosti se posveti nogometu i trenutnoj porodici.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcfnO95oRll/[/instagram]

Oglasi