Aubameyang se po prvi put oglasio nakon što je pretučen u svojoj kući: Teško je objasniti osjećaj...

Gabonac objavio poruku na Instagramu

Aubameyang se po prvi put oglasio nakon što je pretučen u svojoj kući: Teško je objasniti osjećaj...

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang i njegova porodica doživjeli su pravi horor u nedjelju navečer.

Naime, u ranim jutarnjim satim četvorica pljačkaša provalila su u Aubameyangovu kuću i palicama su nekoliko puta udarili napadača Barcelone, a zatim su vezali njega i njegovu suprugu kako bi ukrali sve što je vrijedno u kući.

Aubameyang na svu sreću nije dobio teže povrede, ali mu je slomljena vilica nakon što ga je jedan od pljačkaša udario palicom u glavu.

Prijetili su im pištoljima i vezali ih, a zatim su opustošili njihovu kuću i napravili štetu preko 300.000 eura. Nakon što su se oslobodili nakon pljačke Aubameyang i supruga su odmah nazvali policiju i hitnu pomoć.

Policiji su ispričali detaljno šta se dešavalo, te su otkrili da su pljačkaši komunicirali na italijanskom jeziku. No, kasnije se ispostavilo da je riječ o ljudima koji dolaze s Kosova, te je to banda koja već godinama hara Španijom.

Oglasi

Aubameyang je morao da zatraži ljekarsku pomoć, a odmah je svoju porodicu smjestio u jedan od hotela u Barceloni.

U toku svega toga pokušava da završi svoj transfer u Chelsea i sigurno je da je ova pljačka itekako poremetila njegove planove.

Gabonac se nakon svega oglasio na društvenim mrežama i zahvalio se svima na porukama podrške koje je dobio nakon nemilih dešavanja u njegovoj kući.

"Pozdrav ljudi, hvala svima na porukama. U nedjelju navečer, neke nasilne kukavice su provalile u naš dom te zaprijetile mojoj porodici i djeci, samo da bi nam ukrali neke stvari. Povrijedili su mi vilicu, ali ću se začas oporaviti od toga, hvala Bogu da niko nije teže fizički povrijeđen.", napisao je Aubameyang i dodao.

"Teško je pojmiti i objasniti osjećaj da se više ne osjećamo sigurno u svom domu, ali ćemo mi kao porodica ovo sve prebroditi i postati jači nego ikad. Hvala na velikoj podršci, zaista nam mnogo znači".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi