Policija otkrila da su Aubameyanga pretukli i opljačkali pljačkaši koji su došli s Kosova

Velika trauma za Gabonca i porodicu

Policija otkrila da su Aubameyanga pretukli i opljačkali pljačkaši koji su došli s Kosova

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang sa svojom porodicom jutros je doživio užasno iskustvo nakon što su maskirani lopovi ušli u njihovu kuću.

Španski mediji jutros su šokirali javnost vijestima da je Aubameyang pretučen u svojoj kući, te da su on i njegova porodica opljačkani od strane maskiranih lopova.

Objavljeno je da su četvorica pljačkaša u ranim jutranjim satima uspjeli ući u Aubameyangov dom, a zatim su napali palicama napadača Barcelone i njegovu suprugu, te im zadali nekoliko udaraca.

Prijetili su im pištoljima i vezali ih, a zatim su opustošili njihovu kuću i napravili štetu preko 300.000 eura.

Iako je dobio nekoliko udaraca na svu sreću Aubameyang je prošao bez težih povreda, baš kao i njegova supruga.

Oni su odmah pozvali policiju kada su pljačkaši napustili njihov dom i kada su uspjeli da se oslobode. Opisali su policajcima kako su pljačkaši izgledali, te su otkrili da su oni pričali na italijanskom jeziku.

Oglasi

Četvorica pljačkaša su pobjegla u Audiju A3 što se vidi i na nadzornim kamerama. Španski portal "Ara" tvrdi da je policiji poznat identitet osoba koje su provalile u kuću igrača Barcelone.

Navodno, radi se o grupi pljačkaša s Kosova koji se profesionalno već godinama bave ovim stvarima, a Auba je samo jedan u nizu koji se našao na njihovom udaru.

Oni su Aubameyanga pratili sedmicama i već jednom su pokušali da provale u njegov dom, ali ih je tada spriječio alarm. No, sinoć su došli spremi i onesposobili su alarme i ušli u kuću.

Ovakve grupe već godinama prave probleme diljem Španije, a klubovi su već ranije savjetovali igračima da ne objavljuju fotografije iz svojih domova na društvenim mrežama, te da angažuju osiguranje na svojim posjedima.

Nakon svega što se izdešavalo Aubameyang je svoju porodicu poslao u hotel jer je zabrinut i dalje za njihovu sigurnost.

Sve to dešava se dok on pokušava da završi transfer u Chelsea i sigurno je da će sve to samo dodatno poremetiti njegove planove.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
poljicija obavila dobar posao zemo
1 0
denimen9
ne sme dljaka da fali, Avbamejangu sa glavu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi