Krao je od poznatih: Londonski pljačkaš sve priznao nakon što se dobro počastio
Foto - Pexels

Žrtve poznati sportisti

Krao je od poznatih: Londonski pljačkaš sve priznao nakon što se dobro počastio

M. Šljivak

Italijan Alessandro Donati priznao je krivicu pred sudom za brojne pljačke koje su se dogodile 2018. i 2019. godine.

Donati je 'operirao' po Engleskoj, a glavna meta su mu bile kuće bogataša, među kojima su i poznati sportisti i sportski radnici.

Jedna od žrtava bio je čuveni engelski fudbaler, a potom i menadžer Chelseaja Frank Lampard, koji je ostao bez brojnih skupocjenih stvari.

Iz Lampardovog doma ovaj vješti lopov je uspio da ukrade dva sata vrijednih po 60.000 eura, no Lampad je dobro prošao.

Njegova žrtva je bio i dom tragično stradalog vlasnika Leicestera Vichaija Srivaddhanaprabhe koji je oštećen za 400.000 funti u kešu.

Najgore je prošla Tamara Ecclestone, kćerka nekadašnjeg šefa Formule 1 Bernieja Eclestonea. Iz njegog doma odnijeti su predmeti vrijedni 25 miliona funti.

Donati se pojavio pred sudom u Londonu i priznao je krivicu za počinjena djela, te ga čeka dugogodišnja zatvorska kazna.

Također, na sudu je otkriveno da je Donati imao i trojicu saučesnika, a dvojica su Hrvati.

U pljačkama su mu pomagali sunarodnjak Alessandro Maltese, te hrvatski državljani Jugo Jovanović i Daniel Vuković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi