Zvijer koju jure promotori: Šampion sa Leicesterom fudbalski teren mijenja MMA kavezom

Marcin Wasilewski želja promotora

Zvijer koju jure promotori: Šampion sa Leicesterom fudbalski teren mijenja MMA kavezom

Midhat Šljivak

Ekipa Leicestera je 2016. godine šokirala svijet osvajanjem titule prvaka Engleske.

Dio tog šampionskog tima bio je i poljski fudbaler Marcin Wasilewski koji je dres tima sa King Powera nosio od 2013. do 2017. godine.

Potom se ovaj defanzivac vratio u Poljsku gdje je igrao sve do ove godine kada je u 40. godini ipak odlučio da je dosta fudbala.

Fudbala je možda dosta, ali sporta ne. Wasilewski želi da se oproba u MMA sportu, a to je potvrdio poljski promotor Mateusz Borek.

"Marcinova sportska karijera nije gotova. Vjerujem da će ga jedna od MMA organizacija uvjeriti da uđe u kavez. Znam da mu je to san", rekao je Borek.

Mogući protivnik je također bivši fudbaler Blažej Augustyn, nekadašnji član Boltona i Heartsa.

"Ljudi su uvjereni da bi borba između njih dvojice bila odlična. Poštujem njegovu fudbalsku karijeru i nevjerovatno je kako se uzdignuo nakon što mu je rival na onakav način slomio nogu u Belgiji".

Wasilewski je težak lom noge doživio dok je igrao u dresu Anderlechta. Vratio se međutim još jači i napravio zaista lijepu karijeru.

Vidjet ćemo hoće li ući u MMA kavez, ali nema dileme da ima sve predispozicije da se tamo nađe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti