Policija podnijela prijavu protiv djevojke koja je optužila Neymara za silovanje

Najila u problemu

Policija podnijela prijavu protiv djevojke koja je optužila Neymara za silovanje

Midhat Šljivak

Brazilska policija u gradu Sao Paulu podnijela je tužbu za klevetu protiv Najile Trindad, djevojke koja je fudbalera PSG-a Neymara optužila za silovanje.

Najila već danima ne 'silazi' sa naslovnica brazilskih medija. Odlučila je javno progovoriti i iznosi činjenice o navodnom silovanju.

U jednom trenutku je spomenula i 'korumpiranu' brazilsku policiju i na kraju ju je to koštalo optužbe za klevetu.

"Policija je korumpirana, zar ne? Ili sam ja luda?", upitala je Najila novinarku.

Policija je odgovorila optužnicom i objavili su.

"Čast policije kao jedne pravedne institucije je ukaljana ovim riječima i zbog toga smo podnijeli tužbu za klevetu".

Sada se i Najila suočava sa optužnicom, ali ona i dalje ima namjeru da Neymara izvede pred sud.

"Objavit ću snimku, želim da završi u zatvoru"

Najila ne odustaje od tvrdnji da je silovana od strane reprezentativc Brazila i napadača PSG-a, a u medijima su se pojavile i neke stvari koje mogu da idu na štetu Neymaru - snimak iz hotela, zatim i njihova prepiska...

Trindade je angažovala advokata, ali je on odustao od slučaja nakon što je ispitao teren. Smatra da je slučaj teško dobiti jer dotična nije otišla na ljekarski pregled odmah nakon navodnog silovanja.

"Jesam li trebala ići doktoru na pregled? Pa mislila sam da se neću živa vratiti kući. Htjela sam se otkriti još u Brazilu, ali sam se bojala jer sam bila sama. Neymar je lud!", kazala je Trindade.

"Zakon te štiti. Ako imaš fotografije onda je to dovoljno", kazao joj je sada već bivši advokat.

"On me tukao i čak fotografisao moju stražnjicu na kojoj se vide modrice, valjda da bi se mogao pohvaliti prijateljima. Idućeg dana sam ja njega udarila jer nisam željela tako ljuta kuži, a on me na to silovao. Bio je pijan i drogiran i sve to je sam potvrdio u porukama koje mi je slao", napisala je Trindade.

Poručila je kako Neymar "mora u zatvor" i da će objaviti snimku jer ne želi da on ispadne čist i nastavi sretno igrati nogomet dok ona pati.