Postao je poznat nakon uleta na teren, a sada je u teškom stanju i bori se za život

Član grupe Pussy Riot otrovan

Postao je poznat nakon uleta na teren, a sada je u teškom stanju i bori se za život

M. Šljivak

Član pokreta Pussy Riot Pyotr Verzilov postao je poznat nakon što je sa djevojkama iz ove organizacije uletio na teren tokom četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Tada je Verzilov imao i bliski susret sa Dejanom Lovrenom koji ga je bacio na zemlju, a dva mjeseca kasnije 30-godišnji momak je u bolnici i bori se za život.

Verzilov je navodno otrovan. Izgubio je vid, ne može da se kreće i govori, a ljekari ne mogu da postave tačnu dijagnozu o čemu se zapravo radi.

"Naš prijatelj i brat se bori za život. Sumnjamo da je otrovan", stoju u saopštenju grupe Pussy Riot.

Verzelov je proveo 15 dana u zatvoru zbog uleta na teren tokom finala SP-a, a članovi grupe Pussy Riot bore se protiv samovolje ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Top Komentari

Adde
Finale između Francuske i RUSIJE....!?
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi