Predsjednik Fenerbahčea povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici pročitao imena 25 žrtava
Foto: Screenshot

"Čitanje za Srebrenicu"

Predsjednik Fenerbahčea povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici pročitao imena 25 žrtava

Sutra će biti obilježena 25. godišnjica genocida u Srebrenici. U Potočarima će biti ukupani i posmrtni ostaci devet osoba.

A svoj mali doprinos tome da se žrtve genocida ne zaborave dao je i predsjednik turskog velikana Fenerbahčea, Ali Koc.

Ali Koc je prihvatio poziv "Bosna Sancak Akademik" da se pridruži projektu "Čitanje za Srebrenicu", koji je pokrenut ove godine u BiH. Cilj projekta je da se žrtve genocida u Srebrenici ne zaborave i da ne postanu samo broj.

Tako je predsjednik Fenerbahčea, simbolično, na 25. godišnjicu pročitao imena 25 ubijenih Sreberničana koji su tokom svojih života pokazivali senzibilitet prema drugima, bili uspješni u svojim poljima, dobro poznata lica u svojim zajednicama...

Top Komentari

rodjeni95
Hvala vam braco turci
2 0
Mowzilla
Aferim abi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije