Preminuo Goran Bunjevčević
Foto: fss.rs

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i nekadašnji defanzivac Tottenhama

Preminuo Goran Bunjevčević

Srbijanski mediji su večeras prenijeli tužne vijesti o smrti Gorana Bunjevčevića, nekadašnjeg reprezentativca Srbije i Crne Gore.

Bunjevčević je preminuo u 46. godini života nakon što je prije nešto više od mjesec dana imao izljev krvi u mozak.

Ovaj legendarni fudbaler Crvene zvezde je tada operisan, a njegova borba za život je trajala sve do danas. Kako prenosi Blic Bunjevčeviću, koji se nalazio u kritičnom stanju, je prije smrti pukla sinusna aneurizma.

Goran Bunjevčević je rođen u Karlovcu (Hrvatska) 1973. godine, a karijeru je počeo u Grafičaru. Nakon toga je nosio dres beogradskog Rada, a 1997. godine oblači dres Crvene zvezde. Iz Zvezde je 2001. godine otišao u Tottenham u kom se zadržao pet sezona, da bi zadnji angažman imao u holandskom ADO Den Hagu.

Od 2016. godine je obavljao različite funkcije u FSS-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi