Propao pokušaj prevare: Ovo je dječak sa famozne fotografije

Nije iz Iraka, već iz Afganistana

Propao pokušaj prevare: Ovo je dječak sa famozne fotografije

Iako su jutros brojni svjetski mediji, uključujući i naš portal, prenijeli vijest kako je u Iraku pronađen dječak sa famozne fotografije u Messijevom dresu napravljenom od plastične kese, nekoliko sati kasnije stigao je demant.

Naime, dječak sa fotografije nije Homid, već Murtaza Ahmadi. Ovaj petogodišnjak dolazi iz Afganistana i sada ugledni mediji pišu da je, zapravo, on dječak sa fotografije koja u proteklih desetak dana kruži internetom.

Očigledno je da su u irački Kurdi pokušali 'podvaliti' svog dječaka, kojem je navodno Lionel Messi već poslao dres Barcelone sa potpisom. 

Porodica malenog Murtaza živi u pokrajini Ghazni u Afganistanu, dok je on sa svojom užom rodbinom nastanjen u Australiji.

"Čuli smo da se svijetom proširila informacija da 'najveći Messijev fan' dolazi iz Iraka. To nije tačno, jer je riječ o mom sinu. On toliko voli Messija da je napravio njegov dres od obične plastične kese i sanja da jednog dana bude uspješao fudbaler", rekao je Arif, otac dječaka sa fotografije.

O fotografiji koja je oduševila, ali i raznježila cijeli svijet raspisali su se brojni mediji, a mnogi su zaključili da dječak sa fotografije zaista više podsjeća na Afganistanca Murtaza, nego na Kurda Homida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi