Promo trik umalo upalio - Izmislili su i discipline nepostojećeg EP u seksu

Nevjerovatno

Promo trik umalo upalio - Izmislili su i discipline nepostojećeg EP u seksu

E. Škorić

U Švedskoj će biti organizovano Evropsko prvenstvo u seksu kao sport. Počinje sutra u Goteborgu i trajat će šest sedmica. Bosna i Hercegovina je bez predstavnika.

Takmičari će se boriti u 16 disciplina, a svaka od njih će trajati između 45 minuta i jednog sata. Hrvatica Marija Zadravec biće na prvenstvu.

"Po mnogima, seks kao sport je dosta težak, pogotovo kada se počne trenirati i takmičiti. Svi sportovi su teški za samostalno vježbanje, naravno da bi svi takmičari trebali znati osnovna pravila takmičenja u seksualnim sportovima", navodi Seks federacija (SSF) na službenim stranicama.

Za svako takmičenje, SSF će postaviti najvažnije kriterije s bodovima za svaku disciplinu.

1. Zavođenje takmičara: Koliko brzo takmičar/sportist može izazvati privlačnost kod drugog takmičara/sportiste.

Oglasi

U ovoj specijalnosti takmičari mogu dobiti od 5 do 10 bodova. Sudija koji vodi takmičenje dodjeljuje bodove takmičarima.

2. Masiranje različitih dijelova tijela: stopala, noge, stražnjica, leđa, trbuh, vrat, potiljak, čelo, lice je dio masaže koji nije vezan za erotske zone. Masaža traje određeno vrijeme. U ovoj grani takmičari mogu dobiti od 5 do 10 bodova.

3. Masaža erotskih zona na tijelu takmičara: Masaža traje zadano vrijeme. U ovoj specijalnosti takmičari mogu dobiti također od 5 do 10 bodova.

4. Predigra: Koliko brzo i učinkovito jedan od takmičara može pridobiti drugog takmičara zadovoljnog predigrom, koji želi nastaviti takmičenje u drugoj disciplini na višoj razini?

5. Oralni seks: Koliko brzo jedan takmičar može zadovoljiti drugog i poželjeti nastaviti na drugom takmičenju na višoj razini?

Oglasi

6. Penetracija: Kojom brzinom jedan takmičar može postići da drugi takmičar bude zadovoljan penetracijom što je razlog za nastavak na drugom takmičarskom događaju više razine?

7. Oslobađanje: Koliko dugo takmičar može pokazivati svoj otpor protiv drugog i učiniti protivnike zadovoljnima njihovim posebnim naporima želeći nastaviti u drugom takmičenju na višoj razini?

8. Izgled spolnih organa: Takmičari ili sportisti bit će ocjenjivani i bodovani prema svom izgledu i izgledu spolnih organa.

9. Umjetnička izvedba poze: Ovo je jedna od sportskih disciplina u kojoj se svaki takmičar ocjenjuje pojedinačno, iako se natječu zajedno s ciljem postizanja radne visine koja ih može odvesti u sljedeću specijalnost.

10. Kreativnost u promjeni poze: Ovo je također jedna od sportskih disciplina u kojoj se svaki takmičar/sportista ocjenjuje pojedinačno, iako se natječu zajedno s ciljem postizanja radne visine koja ih može dovesti do sljedeće discipline. 

Oglasi

11. Izdržljivost i broj orgazama tokom određenog vremena: Takmičari moraju pokazati izdržljivost. Ova aktivnost u ovom sportu može biti jedan od najvažnijih čimbenika. Protivnici moraju biti u stanju doživjeti jedan ili više orgazama, koji u tom dijelu takmičenja pokazuju put prema sljedećoj razini.

12. Umjetnička izvedba različitih takmičarskih parova i izmjena poza: Takmičari u ovoj kategoriji imaju zadatak da zajedno demonstriraju svoje znanje/spremnost na saradnju, te zajedno postignu razinu izvedbe koja će, u ocjenjivanju, dati željene bodove koji su potrebni za kvalificirati za sljedeću razinu.

13. Podignite krvni tlak i otkucaje srca djelovanjem partnera: u ovom sportu mjerenje je vrlo važno, ujedno i parametar koji pomaže sudijama u procjeni napora takmičara.

14. Najljepša i najkompliciranija Kama Sutra: položaji/varijacije. Taklmičari koriste fantaziju koja je uz njihovo iskustvo, obuku i znanje najvažniji seksualni alat, au osnovi je preuzeta iz Kama Sutre.

Oglasi

15. Najumjetniji par prema ocjeni žirija i publike: ovo je opća ocjena seksualnih odnosa koje umjetnički izvode takmičari koji su prošli 14 razina natjecanja.

16. Par koji je općenito najviše angažovan tokom takmičenja, kao i prema Kama Sutri najumjetničkiji i najpopularniji kod žirija i publike.

U ovom posljednjem testu takmičari mogu dobiti od 10 do 20 bodova, au nekim slučajevima dvostruke ili trostruke bodove ako publika ocijeni da je sportista izuzetno dobar takmičar.

Ko sve nastupa na Evropskom prvenstvu u seksu?

Ann Joy (Finska), Selva Lapiedra (Španija), (Italija), Sexy Lexy (Portugal), Monsieur Lorenzo Viota (Francuska), Nek Sinner (Grčka), Matthew Meier (Ukrajina), Barbie Sins (Velika Britanija), Mister Riddle (Rusija) i Sweet Mery (Hrvatska), Mugur (Rumunija) su za sada potvrđeni sudionici. Kao što možete da pretpostavite, radi se o umjetničkim imenima.

Oglasi

"Kao i bilo koji drugi sport rezultati u seksu zahtijevaju trening. Logično je onda da se ljudi počnu takmičiti u ovom aspektu", poručio je Dragan Bratić, predsjednik švedske seks federacije.

Organizatori prvog prvenstva Evrope spremni su za revoluciju što se ovog 'sporta' tiče.

Ann Joy (Finska)

Selva Lapiedra (Španija)

Sexy Lexy (Portugal)

Monsieur Lorenzo Viota (Francuska)

Sweet Mery (Hrvatska)

Seks, ipak, nije priznat kao sport u Švedskoj!

Prethodnih dana se u medijima širom svijeta pojavila bizarna priča u kojoj je najavljeno priznavanje seksa kao sporta i da Švedska čak organizuje Evropsko prvenstvo. Čak su objavljena i imena učesnika, ali ispostavilo se kako je zahtjev za priznavanje sporta odbijen od strane švedskih vlasti i da je informacija da se održava prvenstvo je lažna.

Evropsko prvenstvo u seksu neće biti održano, niti je Švedska priznala seks kao sport, iako je izvjesni Dragan Bratić, vlasnik noćnih klubova širom ove zemlje uputio zahtjev da se prepozna kao sport.

Vodeći svjetski mediji prenijeli u ovu informaciju, ali Anna Setzman iz Švedskog sportskog saveza objasnila je kako informacije koje su se pojavile nisu tačne.

"U pojedinim međunarodnim medijima šire se pogrešne informacije o Švedskoj i švedskom sportu. Švedski Sportski savez skreće pažnju na činjenicu da pojedini inozemni mediji šire vijest da je Seks federacija postala član Švedskog sportskog saveza".

"Odlučno to demantujemo. To su lažne informacije s ciljem ocrnjivanja švedskog sporta i Švedske”, navedeno je u dopisu Sportskog saveza Švedske portalu Deutsche Welle.

Iza kompletne priče stoji čovjek imena Dragan Bratić. On je vlasnik noćnih klubova i striptiz klubova i objavio je kako je osnovao Seks federaciju. Podnio je i zahtjev za prijem u Sportski savez Švedske.

Nije mu to pošlo za rukom. Odmah je obaviješten da mu je zahtjev za priznavanje seksa kao sporta odbijen i navedeno je kako Bratić samo želi privući pažnju na sebe.

To mu je i uspjelo. Brojni inostrani mediji prenijeli su njegove riječi, a pojedini su čak postavili i ankete za čitatelje jesu li za to. Bratić se oglasio i tvrdi da je šteta što njegov plan nije uspio.

"Šteta je što Švedska nije prihvatila prijedlog da seks bude registrovan kao seks", kratka je izjava Bratića za DW uz navod da će federacija koju je pokrenuo sama organizovati prvenstvo bez obzira što nije priznato kao sport.

On nema namjeru odustati, ali što se Švedske tiče oni su svoje rekli i seks nisu priznali kao sport.

Top Komentari

komentator1
Šokice i jesu samo za to
2 1
snupi
A jest ruzna majko mila.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi