Napadač Ajaxa uhapšen jutros, izbo jednog od članova porodice?!

Quincy Promes u problemima

Napadač Ajaxa uhapšen jutros, izbo jednog od članova porodice?!

E. Škorić
Teme:

Napadača Ajaxa Quincyja Promesa jutros je uhapsila policija zbog sumnje da je prije nekoliko mjeseci izbo jednog od članova porodice na privatnoj zabavi.

Incident se dogodio krajem jula, kada je jedna osoba od uboda nožem zadobila teže povrede. Promes je osumnjičen za napad, a u slučaju da se potvrdi da je zaista on bio taj koji je nanio povrede drugoj osobi, mogao bi u zatvoru provesti od jedne do četiri godine.

Njegovo hapšenje je u nedjelju ujutro potvrdio glasnogovornik policije Jelmer Geerds. Kaže da je 28-godišnji napadač Ajaxa priveden zbog uboda nožem i ne želi ništa više reći o pozadini osumnjičenog. Promes je pritvoren odmah nakon hapšenja i nalazi se u zatvoru.

Da se vratimo na juli i dane kada se sve to dogodilo. Reprezentativac Nizozemske je organizovao veliki porodičnu zabavu u skladištu firme u Abcoudeu, a tokom zabave se iz nepoznatih razloga žestoko posvađao sa nekim od članova porodice. Navodi se da ga je tada izbo nožem i da su samo neke prisutne osobe spriječile ono najgore.

Nejasno je zašto Promes nije ranije uhapšen. Policija poriče da je Ajax imao utjecaja na to. “Za incident smo čuli tek prije mjesec dana. Tada je započeta istraga koja je jutros dovela do hapšenja”, rekao je Geerds.

Top Komentari

AmarSahi
A šteta, mogao je da bude kvaliteta od igrača i da igra po Real Madridu i Liverpoolu...
8 3
IzgubljeniSlon
Jel mu babo u SDA ?
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi