Od mršavog i povučenog fudbalera za kratko vrijeme se pretvorio u "tetoviranog vepra"

Sve je šokirao promjenom imidža

Od mršavog i povučenog fudbalera za kratko vrijeme se pretvorio u "tetoviranog vepra"

Edmir Škorić

Bivši poljski fudbaler Rafal Jankiewicz imao je nevjerovatnu promjenu i danas izgleda potpuno neprepoznatljivo, nakon što je umjestu lopte zadužio tegove, a tijelo ukrasio desetinama tetovaža.

Mnogi fudbaleri dožive ogormne promjene u životu i samom izgledu nakon što završe karijere. Mnogi se tetoviraju, farbaju kose, posvećuju se nekim drugim sportovima ili hobijima, a nekadašnji fudbaler poljskog LKS-a definitivno je autor jedne od najvećih promjena imidža posljednjih godina u sportu.

Rafal Jankiewicz nije bio neki vrsni fudbaler, ali je svejedno imao dobre utakmice u dresu LKS-a, svog matičnog kluba. Igrao je na terenima 4. lige nakon bankrota kluba iz Lodza, ali je kasnije doživio dramatičnu promjenu.

"Od mršavog fudbalera do tetoviranog vepra", napisao je u opisu svog jednog TikTok videa. Postao je bodybuilder, a bavi se i powerliftingom. Osim mišićne mase, nabacio je na tijelo mnogo tetovaža.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cg2DybGjd28/[/instagram]

Bivši igrač je prešao na vegetarijansku prehranu, također se nada da će do kraja 2022. njegova težina prijeći 100 kg. Jankiewicz svoja postignuća dijeli na Instagramu, gdje objavljuje pod pseudonimom "pomazanylifter". Gleda ga preko šest hiljada korisnika.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Piotrowicz17/status/1585178956310798336[/twitter]

Zanimljivo je da je 2014. godine razgovarao s portalom Gol24.pl . Jedno od pitanja bilo je i gdje se vidi za pet godina.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CgB4eCyDul5/[/instagram]

"Heh, ovo je dosta teško, ali i zanimljivo pitanje. Nikad nisam o tome razmišljao. Recimo da se vidim kao pravi fudbaler u dresu LKS-a", rekao je tada.

No, čini se da mu je budućnost donijela drugačije životne stavove i da se sada u potpunosti pronašao u nečemu što nema puno veze sa fudbalom, ali što ga očito ispunjava i čini sretnim.

Njegov izgled je zapanjućuji i mediji u Poljskoj posvetili su mu dosta prostora, šokirani zaista nevjerovatnom promjenom nekadašnjeg fudbalera.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cf4HnpcDmqU/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ce8njCGjAMv/[/instagram]

Top Komentari

imeiime
Bolest ne bira
2 1
Klicko
Nije vas Hitler htio istri****ti bez razloga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi