Kako je brutalni Čečen Ramzan Kadirov natjerao Mohameda Salaha da mu dođe na noge?

Sve se može kad se novca ima

Kako je brutalni Čečen Ramzan Kadirov natjerao Mohameda Salaha da mu dođe na noge?

Edmir Škorić

Čečenska Republika, koja ima autonomiju unutar Rusije, nekada je ratovala s Rusijom, dok danas njeni vojnici odlaze u rat u Ukrajinu kako bi pomogli "braći" u "vojnoj operaciji".

Ramzad Kadirov ima 46 godina i vođa je Čečena, te ima posebno dobar odnos s Vladimirom Putinom. Otkako je na vlasti Čečeniju je pretvorio u srednjovjekovnu zemlju, a za sebe omogućio luksuzan život u stilu holivudskih zvijezda,

Na razne načine Kadirov pokazuje svoju moć koja je neopsorna, a između ostalog je vlasnik Pradinih čizmi koje nosa čak i na ratištu, mada on tamo toliko često i ne bude koliko i njegove specijalne jedinice.

Kadirov je ranije imao priliku da "sarađuje" sa mnogim velikim zvijezdama. Svi se pitaju kako, ali... On, naime, dovodi poznate ličnosti iz raznih sfera sporta i zabave kako bi se s njim slikali i malo se družili.

Svojevremeno mu je doslovno na noge dolazio pokojni slavni nogometaš Diego Maradona, kojem je dao milion eura, potom je kod sebe u kuću pozvao Ronaldinha, a pozamašan novac dobio je i Mohamed Salah, kada mu je stigao u Grozni.

Razni glumci i glumice također su bile dio te Kadirove priče u kojoj je on poseban i nedodirljiv, popularan, svemoguć...

Najdraži gosti čečenskog predstavnika su bili borci. Mike Tyson je bio njegov gost, na osnovu čega je dobio dva miliona eura, Flody Mayweather je jedan od onih koje je počastio pozamašnom cifrom, a posebno drag gost bio mu je UFC-ov bivši prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov, koji je uostalom imao priliku da trenira njegove 'ratnike'.

Ono što je posebno važno za sve njegove goste, moraju biti nasmijani pred objektivima kamera, iskazivati poštovanje i drugarstvo Kadirovu, te po potrebi nešto i dodatno uraditi. Sve to čečenski vođa, naravno, dobro iskešira i nagradi.

Eto, ukoliko imate priliku da objavljujete na društvenim mrežama selfije sa najvećim zvijezdama važno je samo da odvojite koji milion eura...

Top Komentari

Goran86
Ovo Putinov cuko
8 0
DadiG
Kreten. Prodana duša
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi