Sinoć je bila posebna noć za Lewandowskog: Nije mogao sakriti emocije, a na kraju veliko iznenađenje
Foto: Screenshot

Napadač Barcelone u centru pažnje

Sinoć je bila posebna noć za Lewandowskog: Nije mogao sakriti emocije, a na kraju veliko iznenađenje

Eldar Ganibegović

Sinoć je bila posebna noć za napadača Barcelone i kapitena poljske reprezentacije, Roberta Lewandowskog. Nakon ovoga, iz Poljske će se u Barcelonu vratiti vrlo sretan.

Robert Lewandowski prethodnih desetak dana proveo je s reprezentacijom Poljske s kojom je započeo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Nije dobro krenulo, jer su u prvom kolu poraženi u Češkoj s 3:1, no u drugom su koliko toliko popravili stvari minimalnom pobjedom protiv Albanije.

Sinoć je kapiten ove reprezentacije prisustvovao događaju koji mu je izmamio osmijeh na lice i u njemu probudio uspomene i one najljepše emocije.

Robert i Anna Lewandowski nešto iza 18 sati pojavili su se u dvorani Kinoteke u Palači kulture i nauke. "Niste očekivali da ću biti tako tačan?", rekao je Lewa po dolasku.

Bio je odlično raspoložen. Šalio se, fotografisao i strpljivo davao naknadne intervjue. Bilo ih je gotovo jednako koliko i okupljenih novinara i gostiju.

Oglasi

Tu su bili i porodica i prijatelji Lewandowskog, ali i Joan Laporta, predsjednik Barcelone, te Andriy Shevchenko, nekadašnji fudbaler, a kasnije i trener ukrajinske reprezentacije.

Lewandowski se pojavio u crnom odijelu, crnoj košulji i leptir mašni, a Anna Lewandowski, njegova supruga, u dugoj zelenoj haljini.

Povod skupa bila je premijera filma "Nepoznati Lewandowski".  "Kraj intervjua i fotografisanja, vrijeme je za film", najavili su u jednom trenutku organizatori. Dvorana Kinoteke već je bila puna i spektakl je mogao početi.

Poljski mediji pišu da je film dirljiv i prije svega inspirativan. Vrlo dobro ilustrira kako ništa nije nemoguće, a izjave Juergena Kloppa, Thierryja Henryja ili Oliviera Khana daju nam do znanja koliko poštovanja Robert Lewandowski uživa u svijetu fudbala. 

Oglasi

"Drago mi je da ste sa mnom na premijeri ovog filma. Emocije se još nisu slegle, trebat će mi trenutak, ali hvala vam što ste tu. Prije svega moja supruga i moja rodbina. Za mene je to veliki događaj, drago mi je da ste ovdje", rekao je Lewandowski nakon premijere. 

Nakon njegovog izlaganja, na scenu je stigla i njegova supruga Anna s jednim iznenađenjem, a Robert se ponio kao pravi džentlmen.

Poklonila mu je prekrasan buket ruža, a on je rekao: "To je za tebe, draga, ne za mene."

Ovaj dokumentarni film će se od 31. marta moći pogledati na Amazon Primeu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi