On nikako ne želi promjene: Nekad zvijezda, danas osuđeni silovatelj u strahu od nove vlasti

Njemu se ne isplati promjena na vlasti

On nikako ne želi promjene: Nekad zvijezda, danas osuđeni silovatelj u strahu od nove vlasti

Midhat Šljivak
Teme:

Nekadašnja velika zvijezda svjetskog fudbala, čuveni Brazilac Robinho (38), prisustvovao je velikim protestima na ulicama nakon poraza Jaira Bolsonara u trci za predsjednika Brazila.

Robinho je nekada važio za veliku zvijezdu svjetskog fudbala. Predviđalo se da će upravo on biti taj koji će nekada uzeti Zlatnu loptu, no njemu je novac tokom karijere ipak bio bitniji od svega.

Igrao je Robinho za Real Madrid, Manchester City i Milan, a boravak u Italiji donio mu je i zatvorsku kaznu na koju je osuđen prije nekoliko mjeseci.

Robinho je osuđen za silovanje iz 2013. godine. Dobio je kaznu od devet godina zatvora pred sudom u Milanu, ali on i dalje slobodan šeta brazilskim ulicama.

Italija je zatražila njegovo izručenje. Ipak, kako Brazil i Italija nemaju sporazum o ekstradiciji nekadašnji fudbaler bez problema uživa u stečenom bogatstvu daleko od zakona.

Sada je Robinho odlučio izaći na ulicu na proteste. Pružio je podršku Bolsonaru na ulicama, ali se dobro maskirao kako ga masa ne bi prepoznala.

Oglasi

Očigledno je i njemu stalo da Bolsonaro ostane na vlasti kako se zakoni o izručenju ne bi mijenjali i za njega je pobjeda Lule opasnost.

Međutim, na protestima nije uspio baš od svih da se sakrije. Nekoliko osoba shvatilo je o kome se radi i uspjeli su dobiti selfie s nekada velikom zvijezdom, danas osuđenim silovateljem.

Treba istaći da je Robinho doslovno zaglavljen u Brazilu i da ne može otići izvan ove države. Rijetke su teritorije na koje može slobodno kročiti.

U slučaju hapšenja u inostranstvu on će automatski biti izručen Italiji i tako bi završio devet godina iza rešetaka.

Robinho je bogatu karijeru počeo u Santosu, zatim je igrao za Real Madrid, City, Milan, kineski Guangzhou, Atletico Mineiro, Sivasspor i Bašakšehir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi