Ova fotografija izazvala je nezapamćen haos
Foto - Twitter

Brazilci 'osuli paljbu' po Diegu

Ova fotografija izazvala je nezapamćen haos

Midhat Šljivak

Nekadašnji brazilski fudbaler Robinho (38) osuđen je u Italiji na devet godina zatvora zbog silovanja djevojke u jednom noćnom klubu u Milanu.

Slučaj koji se desio 2013. godine, kada je mlada Albanka prijavila silovanje, dobio je svoj epilog početkom godine kada je italijanski sud potvrdio kaznu od devet godina zatvora za slavnog fudbalera.

Kako Robinho nije dostupan vlastima u Italiji za njih je izdata međunarodna potjernica, pa će on biti uhapšen čim napusti Brazil.

To ovaj 38-godišnjak nema namjeru učiniti. On nasmijan uživa u bogatstvu kojeg je stekao igrajući za velike evropske klubove, a prethodnog vikenda na plažu je sreo još jednu legendu.

Dobro poznati veznjak Diego (37) pozirao je s Robinhom. Proveli su određeno vrijeme skupa na plaži gdje je veznjak Flamenga došao s porodicom.

Navijači ovog brazilskog kluba ostali su u nevjerici. Nisu mogli vjerovati da se Diego druži s osuđenim silovateljem i osuli su pravu paljbu prema njemu.

Oglasi

"Apsurdno je da se čovjek koji ima ženu i djecu dodaje loptom s Robinhom na plaži. Svako bi se trebao sramiti bilo kakvog odnosa s ovim čovjekom", jedan je od komentara u brazilskim medijima uz dodatak:

"Ne postoji opravdanje za ovakvu fotografiju. Nasmijan si i zabavljaš se s osuđenim silovateljem. Žao mi je Diego Ribas, ali nakon ovog bi te žene trebale prekrižiti - počevši od tvoje. Ovakvo druženje je neprihvatljivo i uvreda za sve žrtve silovanja".

Robinho je karijeru završio 2020. godine u turskom Bašakšehiru, a tokom bogate evropske avanture igrao je za Real Madrid, Manchester City i AC Milan.

Igrao je jedno vrijeme i u Kini, a u Brazil se vraćao dva puta na posudbe u ekipu Santosa.

S druge strane Diego je također karijeru počeo u Santosu, a igrao je još za Porto, Werder, Juventus, Wolfsburg, Atletico Madrid i Fenerbahče..

Oglasi

Najnovije vijesti