Nekad svjetska zvijezda, danas zatočenik u vlastitoj državi: Pijana noć uništila mu je život
Foto -EPA

Robinho ne može van Brazila

Nekad svjetska zvijezda, danas zatočenik u vlastitoj državi: Pijana noć uništila mu je život

M. Šljivak
Teme:

Nekadašnji brazilski fudbaler Robinho (37) jučer je pravomoćno osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja.

Italijanski sud potvrdio je ogromnu zatvorsku kaznu za nekadašnju zvijezdu zbog silovanja 23-godišnje Albanke koje se desilo u noćnom klubu u Milanu 2013. godine.

Međutim, kako se Robinho odavno nalazi u rodnom Brazilu, on nije iza rešetaka i još uvijek je slobodan čovjek.

Italija ipak traži način da Robinha pošalje na robiju. Uputit će zvaničan zahtjev brazilskim vlastima da bivši fudbaler kaznu izdržava u Brazilu, jer između dvije zemlje nema sporazuma o izručenju.

Robinho je za sada na sigurnom, ali iz Brazila gotovo da ne smije mrdnuti jer bi u većini zemalja svijeta bio odmah uhapšen i izručen Italiji.

Oglasi

Italija s više od 100 zemalja svijeta ima sporazum o izručenju kriminalaca, pa bi svako putovanje nekadašnjeg fudbalera vjerovatno odvelo iza rešetaka.

On je zbog toga prinuđen da ostane u Brazilu. Doslovno je zatočen u vlastitoj državi, iako se može slobodno kretati.

Teško je međutim vjerovati da će rizikovati s putovanjima bilo gdje, posebno zbog činjenice da je sada presuđeni silovatelj.

Robinho iza sebe ima veliku karijeru. Igrao je za velikane poput Reala i Milana, a u karijeri je još nosio dres Santosa, Guangzhoua, Manchester Cityja, turskih ekipa Sivasspora i Bašakšehira, Atletico Mineira.

Karijeru je okončano 2020. godine službeno kao član Santosa.

Top Komentari

axel42
Ma boli te briga, možeš u Srbiju sigurno. Oni te neće nikom izručiti. Oni čuvaju okorjele kriminalce.
11 2
K79
inače Brazil je jako mala zemlja sa surovom klimom a on hud nema ni za kifle tako da ce mu biti stvarno tesko to sto ne smije nigdje iz Brazila maknut :D
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi