Od najvećeg svjetskog talenta do monstruma: "Vidio sam da si joj stavio k**ac u usta"

Snimke sve razotkrile

Od najvećeg svjetskog talenta do monstruma: "Vidio sam da si joj stavio k**ac u usta"

Edmir Škorić
Teme:

Nekadašnji brazilski napadač Robinho je u Italiji pravomoćno osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja, ali je prije nekoliko mjeseci nestao u Brazilu nakon što je naređeno njegovo hapšenje.

Robinho je osuđen s prijateljem Ricardom Falcom koji je 2013. godine također učestvovao u grupnom silovanju jedne žene u noćnom klubu Sio Cafe u Milanu, gdje je nekadašnji reprezentativac Brazila tada igrao.

Iako je Robinho osuđen još prije pet godina, nakon njegove žalbe suđenje je završeno tek u oktobru prošle godine. Presuda je tada bila konačna, a prema italijanskom kaznenom zakonu, izdržavanje zatvorske kazne treba započeti odmah.

Međutim, Brazil gotovo nikada ne izručuje svoje državljane pa je donesena odluka da Robinho može biti na slobodi, ali ne smije napuštati državne granice.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B-o75QlFOsD/[/instagram]

Na Robinhovom slučaju i dalje se radi. Italijanska policija je uz ovlaštenje suda objavila audio zapis dijaloga između igrača i njegovog prijatelja, muzičara Jaira, vlasnika zabave koja se dogodila tog kobnog 22. januara 2013. godine.

Oglasi

"Ali čekaj, vidio sam da si joj stavio k**ac u usta", rekao je Jairo Robinhu, koji uz smijeh odgovara: "Da, ali to nije seks".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CBVYYtRFatO/[/instagram]

Rečenica je dio snimki italijanskog pravosuđa koje su pomogle da se Brazilac i Ricardo Falco osude na devet godina zatvora za seksualno nasilje u kojem je učestvovalo čak šest osoba. Njegov sadržaj nosi priznanje nečega što je žrtva tvrdila otkad je otišla na policiju: seksualni kontakt dogodio se te noći, iako je Robinho tvrdio suprotno.

"Djevojka je bila jako pijana, ne zna ni ko sam ja", također se moglo čuti na snimkama kako Robinho govori svom prijatelju.

Oglasi

U svjedočenju žrtva tvrdi da Robinha poznaje već dvije godine te da joj je u jednom od prethodnih susreta prešao jezikom po dojkama. Tom je prilikom Robinho stavio njenu ruku na vlastiti trbuh, a zatim jezikom prešao preko jedne njene dojke.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cm2pgYnLkCq/[/instagram]

Robinho i njegovi prijatelji strahovali su da je nakon zločina ostala trudna. U razgovoru s Alexandrom da Silvom, koji se prije formalne optužbe vratio u Brazil i zbog toga mu nije suđeno, Robinho kaže da Albanka možda ima "carnê", misleći na dijete.

On se pokušao odbraniti tvrdeći da mu je Albanka sama prišla. 

"Kada mi je prišla, ona uopšte nije bila pijana jer mi je zapamtila ime i ko sam. Pijana osoba ničega se ne sjeća, a ona se sjeća", rekao je Robinho, koji tvrdi da jedino zbog svega žali što je prevario suprugu Vivian s kojom je u braku od 2009. godine i s kojom ima troje dece, a usput je rekao i da je danas mnogo bolji čovjek, nego što je bio tada.

Podsjetimo, Robinho je svojevremeno važio za najtalentovanijeg Brazilca svoje generacije. Tokom dugogodišnje karijere osvojio je čak osam titula državnih prvaka u pet zemalja u kojima je igrao.

Najnovije vijesti