Osuđeni silovatelj godinama izbjegava odlazak u zatvor, ali mu je sreća konačno okrenula leđa!

Robinho više nema kuda

Osuđeni silovatelj godinama izbjegava odlazak u zatvor, ali mu je sreća konačno okrenula leđa!

Endin Čaušević
Teme:

Nekadašnji brazilski fudbaler Robinho već godinama izbjegava odlazak u zatvor nakon što je u Italiji osuđen na devet godina zbog silovanja, ali Brazil godinama već odbija molbe s Apenina da izruče nekadašnju zvijezdu i pošalju ga na izdržavanje kazne.

Robinho je osuđen da je 2013. godine dok je igrao za Milan silovao jednu djevojku u noćnom klubu. Suđenje je trajalo nekoliko godina, ali na kraju je Brazilac osuđen na devet godina zatvora.

Međutim, i prije nego što je cijeli proces počeo Robinho je već pobjegao. Prvo je igrao u Turskoj, a nakon toga je u potpunosti napustio Evropu i vratio se u Brazil koji već nekoliko godina uopšte nije napuštao.

Italijani su nekoliko puta tražili od brazilske vlasti da izruče Robinha i da ga pošalju na izdržavanje kazne, no oni su to svaki put odbili.

No, čini se da je sreća sada konačno okrenula leđa osuđenom silovatelju i kako pišu brazilski mediji Robinho bi veoma brzo trebao da ide iza rešetaka na izdržavanje kazne.

Naime, istragu o slučaju koji se desio prije deset godina u Milanu pokreće sada i vlast u Brazilu, te će u saradnji s italijanskim inspektorima istražiti sve što se dešavalo te noći.

Oglasi

Ovaj 39-godišnjak je u Brazilu prethodnih godina imao ogromnu zaštitu i vjerovao je da je nedodirljiv, ali sreća mu je okrenula leđa. To su potvrdili iz brazilskog tužilaštva, te su otkrili da je istraga pri kraju i da će konačna odluka biti uskoro donesena.

Brazilski mediji pišu da se Robinho ovaj put neće moći izvući i da će od strane brazilskog suda također dobiti kaznu od devet godina zatvora koju će morati odmah da odradi. Priznali su i da su Italijani tražili nekoliko puta njegovo izručenje, ali to je odbijeno i kaznu će, ako bude osuđen ponovo, odraditi u Brazilu.

Robinho je bježao pravdi godinama jer je nakon pokretanja slučaja u Italiji odmah napustio Milan i igrao je nekoliko sezona u Turskoj i Kini, a potom se vratio u Brazil gdje je 2020. godine završio karijeru.

Prije nekoliko mjeseci bio je na protestima protiv smjene brazilske vlasti koja mu čuva leđa jer je svjestan ako dođe do promjene da će i on morati u zatvor. Ipak, i pored toga u Brazilu više ne mogu da zataškavaju Robinhov skandal i bili su primorani da reaguju.

Također, to su povezali i sa slučajem Danija Alvesa koji je trenutno u zatvoru u Barceloni zbog optužbi za silovanje. Iako nije osuđen nalazi se u zatvoru i nekoliko puta je odbijen zahtjev da se brani sa slobode upravo zbog straha da bi mogao pobjeći u Brazil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi