Roman Abramovič: Od siročeta do tajkuna
Foto:EPA

Roman Abramovič: Od siročeta do tajkuna

5. S dvije godine starosti je ostao bez oca i majke

S. Bošković
Teme:

Roman Abramovič  potresao je englesku Premier ligu i čitav evropski fudbal kad je kupio Chelsea 2003. godine.

Roman Arkadijevič Abramovič je rođen 1966. godine u siromašnoj židovskoj porodici, u bivšem SSSR-u. 

U djetinjstvu nije imao previše sreće. Prije nego što je bio star godinu dana njegova majka Irina je umrla za vrijeme operacije, a prije trećeg rođendana ostao je bez oca Arkadija. Njegov otac poginuo je na gradilištu. 

Roman nije imao braće i sestara, te je s dvije godine starosti bio siroče. Za njega se brinuo ujak Leib, brat Arkadija. Abramovič je odrastao u Ukhti, gradu poznatom po nalazištu nafte. Interesantno je da su se u tom gradu nalazili politički zatvorenici koji su morali raditi na temperaturama ispod nule. 

Kad je imao sedam godina, Roman se preselio u Moskvu gdje je jedno vrijeme živio s bakom, a kasnije s drugim ujakom. U Moskvu je poslan kako bi dobio bolju edukaciju i kasnije bolji život. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.