Fudbalskoj ikoni kidnapovali oca, a onda se pojavio Abramovič: "Želiš li da pošaljem svoje ljude?"

Obi Mikel ispričao detalje

Fudbalskoj ikoni kidnapovali oca, a onda se pojavio Abramovič: "Želiš li da pošaljem svoje ljude?"

Eldar Ganibegović

Roman Arkadjevič Abramovič ruski je oligarh i najbogatiji čovjek u Rusiji s bogatstvom od oko 18 milijardi dolara. Dugo je bio prvi čovjek Chelseaja, a sada je nevjerovatne detalje vezane za njega ispričao upravo bivši fudbaler londonskog tima.

Svjetsko prvenstvo 2018. godine održavalo se u Rusiji. Jedan od pet učesnika iz Afrike bila je i reprezentacija Nigerije.

Nekako po navici, ova selekcija bila je smještena u grupi s Argentinom. Pored njih tu su još bile selekcije Hrvatske i Islanda.

Jedan od fudbalera koji je predstavljao Nigeriju na tom Mundijalu bio je i John Obi Mikel. Tada je u Rusiju stigao kao član kineskog tima TJ Teda. 

Prije toga, deset i po godina bio je član Chelseaja. Ikona je ovog kluba u kojem je tada glavnu riječ vodio ruski oligarh Roman Abramovič. 

Oglasi

Obi Mikel je karijeru završio zvanično u ljeto 2022. godine, a sada je engleskim medijima ispričao zanimljivu anegdotu vezanu za Abramoviča i Mundijal u Rusiji.

"Moj otac je kidnapovan dok sam igrao za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a mi smo trebali igrati protiv Argentine. Dva sata prije utakmice dobio sam telefonski poziv od brata da mi je otac kidnapovan po drugi put u Nigeriji.

On je kidnapovan prvi put i razgovarao sam sa kidnaperima i oni su od mene tražili mnogo novca, koji sam na kraju platio prije nego što je pušten. Ali drugi put se desilo dok sam igrao za svoju državu i dobio sam telefonski poziv od brata da je kidnapovan po drugi put.

Sjećam se da je Roman Abramovič rekao: "Da li želiš da pošaljem ljude? Jer znam da ako pošaljem ljude, mogu izvući tvog oca." Pitao sam se kako će to uraditi.

Rekao je ne brini o tome. Samo mi dozvoli, ako želite tu opciju, ja to mogu učiniti", istakao je bivši nigersijki fudbaler.

Ova situacija možda i najbolje oslikava kakvu moć i utjecaj ima Roman Abramovič. Podsjetimo, on je s mjesta prvog čovjeka Chelseaja morao odstupiti nakon što je počeo oružani sukob Rusije i Ukrajine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi