"Igrala sam loto svaki dan i nadala se jackpotu, a ni slutila nisam da dobitni listić sjedi u kući"

Ni slutila nije kakva zvijezda će postati njen sin

"Igrala sam loto svaki dan i nadala se jackpotu, a ni slutila nisam da dobitni listić sjedi u kući"

Endin Čaušević
Teme:

Luis Nazario de Lima poznatiji kao Ronaldo za mnoge je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Ronaldo je jedan od fudbalera kojeg ste jednostavno morali voljeti i uživati gledajući kakve čarolije ovaj Brazilac pruža na fudbalskom terenu.

Ostavio je neizbrisiv trag u fudbalu, ali sigurno je da bi napravio još i više da mu karijeru nisu uništile teške povrede koljena zbog čega je na kraju i morao da završi svoju karijeru.

Ronaldo se svijetu prvi put predstavio fantastičnim igrama u dresu Barcelone gdje je imao nevjerovatnu sezonu u kojoj je na 49 utakmica zabio čak 47 golova što je tada bilo nestvarno za jednog igrača.

Nakon jedne sezone prešao je u Inter gdje je odigrao nekoliko odličnih sezona, ali je i doživio prvu tešku povredu koljena zbog koje je van terena bio skoro godinu dana.

Ronaldo je nakon Intera otišao u Real Madrid gdje je ostavio također dubok trag jer je na 177 mečeva zabio 103 gola. Karijeru je završio u dresu Corinthiansa početkom 2011. godine.

Oglasi

Naravno, treba istaći da je Ronaldo pružao i fantastična partije u dresu reprezentacije Brazila s kojom je dva puta bio prvak svijeta. Ipak, više se pamti Mundijal iz 2002. godine kada je bio najzaslužniji što su Karioke došle do titule.

Ronaldo je od malih nogu pokazivao nevjerovatnu ljubav prema fudbalu i u "moru talenata" koji se svaki dan pojavljuju u Brazilu bio je istrajan u tome da uspije kao fudbaler.

Od jutra do mraka razmišljao je samo o fudbalu, a kao i svaki prosječni Brazilac imao je dosta teško djetinjstvo. Njegova majka radila je i po tri posla kako bi mu osigurala sve što treba, ali ni slutila nije da će joj se on itekako odužiti za sve što mu je pružila.

U jednom razgovoru za brazilske medije izjavila je da je nekada skoro svaki dan igrala loto i nadala se da će dobiti jackpot, ali ni slutila nije da jackpot je u njenoj kući.

"Igrala sam loto skoro svaki dan nadajući se da ću osvojiti jackpot, ali nisam ni znala da dobitni listić već razbija stvari u dnevnoj sobi sa svojom fudbalskom loptom", izjavila je Ronaldova mama Sonia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi