Ronaldo pokazao sinu gdje je živio u Lisabonu: "Bio je zaprepašten kada je vidio kuću"

Cristiano Junior nije mogao vjerovati

Ronaldo pokazao sinu gdje je živio u Lisabonu: "Bio je zaprepašten kada je vidio kuću"

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo je pravi primjer čovjeka koji teškim radom i velikim odricanjem može napraviti velike stvari u svom životu, ali samo ako je dovoljno predan tome što radi i nevjerovatno uporan.

Portugalski fudbaler postao je jedan od najboljih igrača svih vremena i u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio je skoro sve što je mogao. Cristiano je rođen u Madeiri koju je napustio kada je imao 12 godina kako bi pokušao ostvariti svoj najveći san i postati profesionalni fudbaler.

Nije tajna da Ronaldova porodica nije bila baš imućna, te da su živjeli u veoma skromnim uslovima. Za sve njih bilo je nevjerovatno teško kada je 12-godišnji Ronaldo otišao u Lisabon i postao član Sportinga.

Međutim, Ronaldo i njegova porodica nikada nisu odustajali od njegovog sna i bili su sigurni da će uspjeti. To se pokazalo tačnim nekoliko godina kasnije kada je debitovao za Sporting, a ubrzo nakon toga potpisao za Manchester United.

Cristiano je danas jedan od najbogatijih sportista na svijetu, no uvijek jasno govori da je sve to stekako teškim radom i velikim odricanjem. Igrač Juventusa napravio je nedavno nevjerovatnu stvar kada je svog sina Cristiana Juniora odveo do kuće u Lisabonu u kojoj je on nekada živio si drugom Miguelom Paixaom.

"Bio sam uzbuđen da vidi gdje sam proveo dio svog djetinjstva. Na Madeiri je bio mnogo puta, a sada sam ga odveo u Lisabon da vidi gdje sam živio. Tu žive još uvijek ljudi koji su i tada bili. Potreslo me što sam ih vidio jer nisam očekivao da su mnogi još uvijek tu", rekao je Ronaldo i nastavio.

"Ušli smo u sobu u kojoj smo živjeli Paixao i ja. Moj sin je bio zaprepašten i nije mogao da vjeruje. Nije sve u životu lako i neka djeca možda misle da je sve palo s neba. Želim svom sinu da pokažem da nije sve u talentu i da samo rad i predanost mogu da vam donesu ono što želite".

Top Komentari

konjnakvadrat
Aferim Kristijano
7 1
fmi89151
Ovo je trenutno najbolji posao koji Google plaća. Prvi mjesec primio sam 27936 eura za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i odmah mi je kući ponuđeno najmanje 7645 do 9264 eura sedmično. Ne mogu vjerovati koliko je lako jednom probati. ------->>>> WebJob33.Com
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi