Ronaldo zbog otpužbi sa silovanje gubi najunosnija sponzorstva?

EA Sports uklonio njegov lik sa sajta i društvenih mreža

Ronaldo zbog otpužbi sa silovanje gubi najunosnija sponzorstva?

Već nekoliko dana lice Cristiana Ronalda ne silazi sa naslovnica svjetskih medija, ali ovaj put za to nisu zaslužni njegovi fudbalski podvizi.

Amerikanka Kathryn Mayorga je izašla u javnost sa optužbama za silovanje na račun Ronalda, a iako Portugalčev kamp sve odbacuje kao izmišljotinu jasno je da su one ostavile traga na njegov ugled.

Zbog navodnog incidenta iz 2009. godine i optužbi Kathryn Mayorge sada je lice Cristiana Ronalda nestalo i sa svih mogućih sajtova i profila EA Sportsa na društvenim mrežama.

Naime, jedna od vodećih svjetskih "gaming" kompanija je uklonila Ronaldov lik sa sa svih profila, ali i sa reklamnog bannera za novu FIFA-u 19.

Iako se EA Sports nije oglasio o razlozima za uklanjanje Ronaldovog lika sa svojih platformi jasno je da je to učinjeno zbog optužbi koje je iznijela Kathryn Mayorga.

Iz ES Sportsa su, međutim, nešto ranije poručili da su zabrinuti zbog čitave situacije i da pomno prate razvoj događaja. Osim EA Sportsa i najveći Ronaldov sponzor Nike se oglasio povodom čitavog slučaja. Ukoliko bi zbog ove situacije izgubio sponzorstvo Nike-a Ronaldo bi pretrpio najteži mogući udarac s finansijskog aspekta s obzirom da se vrijednost njegovog doživotnog ugovora sa ovom kompanijom procjenjuje na milijardu dolara.

Top Komentari

mer12
Ovo je toliko sumljivo sve da ne znam, da li ovo radi Perez ili je u interesu Premijer lige
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi