Ronaldo bi zbog optužbe za silovanje mogao ostati bez više od milijardu dolara
Silovanje se navodno desilo 13. juna 2009. godine

Nike i EA Sports čekaju rasplet situacije

Ronaldo bi zbog optužbe za silovanje mogao ostati bez više od milijardu dolara

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo optužen je za silovanje bivše manekenke Kathryn Mayorga 2009. godine u Las Vegasu.

Ona je u javnost izašla sa optužbama za silovanje protiv jednog od najboljih fudbalera svijeta, a policija u Las Vegasu je ponovo otvorila slučaj silovanja.

"Nakon što me silovao, izvinio se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, ali da ne zna za ovih jedan posto", izjavila je Mayorga za njemački Die Spiegel.

Američka manekenka je od Ronalda 2010. godine prihvatila 375.000 dolara za šutnju, ali osam godina kasnije želi da se njen glas ponovo čuje i da Portugalac plati za ono što joj je potpuno promijenilo život.

Na kraju bi ove optužbe skupo mogle koštati CR-a. Američka kompanija Nike izrazila je veliku zabrinutost zbog svega što se dešava i čekaju razvoj situacije.

"Duboko smo zabrinuti ovim optužbama i pažljivo ćemo pratiti razvoj situacije", poručili su iz Nikea koji od 2003. godine sarađuju sa Ronaldom.

Njihov ugovor sa zvijezdom Juventusa potpisan prije dvije godine vrijedi čak milijardu dolara i vrlo lako bi se moglo desiti da Ronaldo na kraju zbog svih optužbi ostane bez novca.

Također, EA Sports je zabrinut zbog ovog slučaja, jer je CR na naslovnici megapopularne FIFA19 igrice.

"Zabrinuti smo izvještajima oko optužbe protiv Cristiana Ronalda. Pažljivo pratimo situaciju jer od sportista koji su zaštitna lica naših proizdova očekujemo da se ponašaju u skladu sa vrijednostima koje zastupa EA".

Nike i EA Sports još uvijek čekaju rasplet. Ako Ronalda američke vlasti proglase krivim za silovanje, izvjesno je da će Portugalac ostati bez bogatih ugovora, a kompanije na to imaju pravo kada je njihov ugled narušen od strane zaštitnog lica brenda.

Ronaldo je u ogromnim problemima i pitanje je kako će se na kraju sve završiti.

Top Komentari

Babo
Ovo je Perezovo maslo da jebe rak raka....
14 3
karlhajncbrazzzo
Samo pojavljivanje Ronalda bilo gdje donosi zaradu, pa tako i ovom portalu. Odmah da vam kažem, nema ništa od optužnice.
14 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi