Bivši igrač Real Madrida sanjao da postane glumac, sada mu se smiješi uloga Jamesa Bonda

Bilo bi to još jdno ostvarenje sna

Bivši igrač Real Madrida sanjao da postane glumac, sada mu se smiješi uloga Jamesa Bonda

E. Škorić

Nizozemac je bio jedno od velikih obećanja svjetskog nogometa kada je potpisao za Real Madrid, a sada ga očekuje velika glumska uloga.

Sve je počelo kao neka igra. Ali znate kako kažu "moraš paziti šta sanjaš, jer to se može ostvariti". A najbolji dokaz za to je Royston Drenthe, koji je sada malo bliže ostvarenju svoje velike želje da postane glumac.

"Uvijek sam govorio svojoj majci da jednog dana želim biti glumac. To je bilo nešto što sam shvaćao vrlo ozbiljno. Osim nogometa, to je bio još jedan od mojih snova", otkrio je sada bivši nizozemski reprezentativac za Ladbrokes Fanzone. I to toliko ozbiljno da je nedavno ovaj krilni igrač otišao na casting za novog agenta 007.

A stvari postaju ozbiljne: nekoliko kladionica nije oklijevalo uvrstiti njegovo ime među kandidate za ulogu mitskog špijuna - Jamesa Bonda.

Uz Roystona, tu su još imena koja bi bila logičnija da dobiju ulogu, poput Judea Lawa, Benedicta Cumberbatcha ili Mahershale Alija. Unatoč tome, i dalje su daleko od velikih favorita: Idrisa Elbe, Henryja Cavilla, Aarona Taylora-Johnsona, Jamesa Nortona, Rege-Jean Pagea i Damsona Idrisa.

Oglasi

Kraljevski klub je 2007. godine platio 14 miliona eura Feyenoordu za njegove usluge, no on taj novac nije opravdao na pravi način.

Veoma veliki iznos je to bio u to vrijeme, pogotovo što je igrač imao samo 20 godina. Nažalost za obje strane, njegova karijera je bila potpuni promašaj, kao i njegov boravak u glavnom gradu Španije.

Real je tim za koji je nastupio najviše puta u karijeri, 65, no dojam je da je više hodao od kluba do kluba nego što je igrao. Nastupao je još za Everton, Alanyju, Sheffield, Erciyesspor, Kserses, Spartu Roterdam, Murciju, Meridu, Kozakken...

Podsjetimo, Drenthe je bio prvak Španije s Real Madridom, te ima i jedan nastup za reprezentaciju svoje zemlje i to 2010. godine.

Drenthe je u razgovoru za La Gazzetta dello Sport otvorio dušu i objasnio šta se dešavalo dok je bio član Real Madrida. Priznao je da jednostavno nije bio dovoljno odrastao da shvati kakvu priliku je dobio u životu.

"Nisam bio spreman da budem profesionalac. Mislio sam za sebe da sam Bog, ali sam također volio da partijam i ostanem do kasno u noćnom klubu. Fudbal i takav stil života jednostavno ne možeš da kombinuješ", počeo je Drenthe na početku razgovora i nastavio.

"Imao sam 20 godina kada sam došao u Real Madrid i bio sam tek na početku. Taj osjećaj ludila i uzbuđenja kada se transfer desio se ne može opisati. Imao sam osjećaj kao da sanjam kada sam ušao u svlačionicu Reala, to su uspomene koje nikada neću zaboraviti i bit će zauvijek u mom srcu".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
James Bond crnac hahaha to je isto kao kad bi švabo glumio Blejda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi