Kao tinejdžer došao u Real, ponašao se kao dijete i pao na samo dno: "Mislio sam da sam Bog..."

I danas igra fudbal, ali za svoju dušu

Kao tinejdžer došao u Real, ponašao se kao dijete i pao na samo dno: "Mislio sam da sam Bog..."

E. Čaušević

Real Madrid je u proteklih 20-tak godina potrošio ogroman novac na zvučna pojačanja, ali neki transferi koje je napravio kraljevski klub bio su nevjerovatni promašaji.

Real Madrid je itekako znao da napravi promašaj kada su u pitanju pojačanja, a tu se stvorila dosta velika lista u prethodnih 20-tak godina kada je Florentino Perez preuzeo klub i počeo je nemilice da troši novac.

Perez je počeo priču s Galaktikosima što je bio izazov za svakog idućeg predsjednika koji se morao nositi s tim. No, Perez i ostali su znali itekako da pogriješe u izboru pojačanja.

Jedan od velikih promašaja Real Madrida je i Royston Drenthe koji je još kao tinejdžer stigao u kraljevski klub, ali nikada nije uspio da ostavi neki značajan trag na Santiago Bernabeu.

Drenthe je oduševio mnoge igrama u Feyenoordu i na iznenađenje svih na ljeto 2007. godine potpisao je za Real Madrid koji je za ovog igrača izdvojio tada 14 miliona eura što je bila ogromna suma.

Za Drenthea tada skoro da niko nije ni čuo, ali su u Real Madridu bili sigurni da se radi o velikom potencijalu i talentu koji će se tek isplatiti. Ipak, na kraju se to nije desilo kada je Drenthe u pitanju.

Oglasi

On je igrao za prvi tim Reala i nije ostavio neki poseban trag, te je većinom kasnije išao na posudbe. Ugovor mu je istekao 2012. godine i bio je tada bez kluba, te je čak pravio pauze u karijeri i posvetio se muzici.

Ex-Real Madrid Star Royston Drenthe Releases Rap Single

No, Drenthe se nedavno vratio fudbalu i ponovo igra u Španiji. Proteklu sezonu nastupao je za niželigaša Racing Murciju, a sada je član Racing Meride s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

Drenthe je u razgovoru za La Gazzetta dello Sport otvorio dušu i objasnio šta se dešavalo dok je bio član Real Madrida. Priznao je da jednostavno nije bio dovoljno odrastao da shvati kakvu priliku je dobio u životu.

"Nisam bio spreman da budem profesionalac. Mislio sam za sebe da sam Bog, ali sam također volio da partijam i ostanem do kasno u noćnom klubu. Fudbal i takav stil života jednostavno ne možeš da kombinuješ", počeo je Drenthe na početku razgovora i nastavio.

Oglasi

"Imao sam 20 godina kada sam došao u Real Madrid i bio sam tek na početku. Taj osjećaj ludila i uzbuđenja kada se transfer desio se ne može opisati. Imao sam osjećaj kao da sanjam kada sam ušao u svlačionicu Reala, to su uspomene koje nikada neću zaboraviti i bit će zauvijek u mom srcu".

"Postoji život fudbalera i onaj tvoj privatni. Možeš ih kombinovati do određene tačke, ali za mene je bilo najteže shvatiti da odmah moram da mijenjam svoj život. Sada shvatam da sam griješio i da je život prekratak i moraš biti profesionalac. Raul je najbolji primjer kakav profesionalac trebaš biti".

Drenthe je i prije nekoliko godina pričao o Real Madridu i priznao je tada da nikada nije bio sretan u tom klubu.

"To je najveći klub na svijetu. Imao sam sve, ali nisam bio sretan. Niko ne može izbrisati činjenicu da sam igrao za taj klub i postigao sam dosta toga. No, nisam bio sretan jer sam mlad i neiskusan došao na takav nivo. Kasnije se jednostavno nisam snašao u tom svijetu i pravio sam greške koje fudbal ne prašta", govorio je Drenthe.

Kao što smo već napomenuli Drenthe je ovog ljeta potpisao za Racing Meridu i igrat će u nižem rangu španskog fudbala.

Royston Drenthe: "I was a stupid rebel" - The Limited Times

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mogu u penziju, ali previše volim fudbal da to sada uradim. Zabavljam se i uživam na terenu i igrat ću sve dok se tako osjećam. Ovdje mi je odlično i uvjerili su me da igram još godinu dana", kaže ovaj 35-godišnji Nizozemac.

Drenthe je za Real Madrid odigrao ukupno 65 utakmica i postigao je četiri gola uz pet asistencija. Pored toga igrao je još za Feyenoord, Spartu Rotterdam, Everton, Reading, Hercules, Baniyas, Sheffield Wendsday, Kayseri, Kozakken Boys, Murciju i Spaetak Vladikavkaz.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi