Ruska banka angažovala Messija
Foto: EPA

Argentinac zarađuje i u Rusiji

Ruska banka angažovala Messija

M. Šljivak

Napadač Barcelone i reprezentacije Argentine Lionel Messi proširio je biznis i na Rusiju.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta dogovorio je saradnju sa ruskom bankom "Alfa-Banka" i biće zaštitno lice za 2018. godine.

Iznos ugovora između dvije strane nije otkriven. Ipak, sigurno da cifra nije mala, jer se ipak radi o vjerovatno najvećoj zvijezdi svjetskog fudbala.

Tako je Messi u pravo vrijeme proširio biznis i na Rusiju. Učinio je to u pravom trenutku, nekoliko mjeseci pred start Svjetskog prvenstva u ovoj zemlji.

Nedavno je otkriven i podatak da je čudesni napadač Barce postao prvi fudbaler čija je godišnja zarada prešla 100 miliona eura i sigurno da bi cifra u ovoj godini mogla biti još i veća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi