Zarađuje 150.000 sedmično: Šta je na kraju Mane uradio s razbijenim mobitelom?

Privukao je ogromnu pažnju

Zarađuje 150.000 sedmično: Šta je na kraju Mane uradio s razbijenim mobitelom?

Admin Čaušević

Sadio Mane je jedan od najskromnijih igrača današnjice prepoznatljiv po poniznosti i brojnim humanitarnim akcijama u rodnom Senegalu. 

Prije skoro dvije godine Mane je privukao ogromnu pažnju kada je na jednu utakmicu Liverpoola stigao sa razbijenim mobitelom.

Mnogi su ostali u čudu pošto sjajni napadač u Liverpoolo zarađuje 150.000 eura sedmično pa sebi praktično svaki dan može priuštiti novi mobitel.

Međutim, poznato je da Mane nije osoba kojoj je novac najvažnija stvar na svijetu. Nastoji da bude što normalniji i što više pomaže ljudima kojim je to zaista potrebno.

Ipak, na kraju je priča s razbijenim mobitelom dobila očekivan epilog. Kada je vidio da ga jednostavno više ne može koristiti Senegalac se odlučio počastiti novim.

Oglasi

U proteklom periodu Mane je objavio nekoliko fotografija s potpuno novim mobitelom što uopšte ne predstavlja iznenađenje obzirom na dotrajalost prethodnog aparata.

Svojevremeno je Mane lično objasnio zašto radi sve to što radi, odnosno podjednako brine kako za sebe tako i za ostale svoje sunarodnjake.

"Zašto bih kupio deset Ferrarija, 20 satova sa dijamantima ili dva aviona? Kako će ti predmeti pomoći meni i svijetu?"

"Bio sam gladan, morao sam raditi u poljima, prošao sam teška vremena, igrao sam fudbal bosonog, nisam se obrazovao, ali danas mogu pomoći svom narodu."

"Napravio sam škole, stadion, dostavljam odjeću, obuću, hranu ljudima koji su ekstremno siromašni. Dajem 70 eura mjesečno svim ljudima u siromašnom dijelu Senega kako bih pomogao njihovim porodicama."

"Ne trebaju mi luksuzni automobile, skupocjene vile, putovanja i avioni. Preferiram da moj narod dobije ono što mi je život omogućio", kazao je Mane.

Kako se dobro dobrim vraća tako se i Maneu sve ono što radi van terena vrati na terenu jer je ovu sezonu počeo fantastično i nedavno je postigao svoj 100. gol u Premiershipu. Na 15 mečeva je postigao osam golova i opet je u prepoznatljivoj formi kao 2019. godine kada je bio kandidat za Zlatnu loptu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE