Sadio Mane se sastao s predsjednikom Senegala i šokirao ga svojim idejama

Želi da pomogne svom narodu i domovini

Sadio Mane se sastao s predsjednikom Senegala i šokirao ga svojim idejama

E. Čaušević

Sadio Mane poznat je po svojoj velikoj skromnsti iako u Liverpoolu zarađuje ogroman novac.

Mane je jedan od najplaćenijih igrača u Liverpoolu, ali ne želi previše da se rasipa i bahati sa svojim novcem.

Senegalac je prošle godine skrenuo pažnju na sebe kada je pokazao da koristi razbijen mobitel već neko vrijeme i jednostavno ne želi svakog mjeseca da troši novac bez većih potreba.

Mane je imao veoma teško djetinjstvo u Senegalu i zbog toga je naučio kako se treba ponašati kada jednog dana bude imao veliku sumu novca, te je poručio da njemu nije potrebno da kupuje Ferrarije ili avione i pokazuje koliko je bogat.

"Bio sam gladan. Igrao sam bos. Šta će meni deset Ferrarija i dva aviona?! Zar te stvari služe za dobrobit svijeta. Izgradio sam škole, stadion, dali smo odjeću, obuću i hranu najugroženijim."

"Svaki mjesec doniram po 70 eura svim stanovnicima u najsiromašnijim dijelivoma Senegala kako bih dao doprinos porodičnoj ekonomiji", rekao je Mane jednom prilikom.

Oglasi

Fudbaler Liverpoola trenutno se nalazi na zasluženom odmoru i odlučio je da veći dio istog provede u Senegalu.

Tamošnji mediji objavili su da se Mane sastao s predsjednikom Senegala, Mackyjem Stallom, s kojim je pričao o situaciji u njegovoj domovini.

Mane je ponovo sve oduševio kada je predstavio svoje planove predsjedniku Senegala. I sam Stall bio je iznenađen koliko se Mane zanima za stanje u ovoj zemlji i koliko ima želje da svima pomogne.

Naime, Mane je predložio da sagradi novu bolnicu i da svi u istoj dobiju pomoć koja im treba. Pored toga želi da počne gradnju i novog stadiona na kojem će igrati reprezentacija Senegala.

Mane je poručio da će uložiti svoj novac u ove projekte, ali da ima i ostalih imućnijih ljudi koji su se već javili da pomognu.

Predsjednik Senegala je oduševljen ovim idejama i obećao je da će učiniti sve da Mane što prije dobije potrebne dozvole za gradnju bolnice, a zatim i za gradnju nacionalnog stadiona.

Promo

Top Komentari

C.Banks
Pravi primjer pravog muslimana. Ovi naši znaju čestitat bajram i to je sve što znaju o islamu. A trebali bi znat barem četvri islamski šart, zekat
22 0
kaliopi
Jedan pravi primjer čovjeka koji je na pravom putu. Neke stvari se ne mogu kupiti.
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi