Više nije u formi kao nekada: Eto'o se opustio u penziji i udebljao kao nikada prije

Uživa u životu

Više nije u formi kao nekada: Eto'o se opustio u penziji i udebljao kao nikada prije

Endin Čaušević

Legendarni kamerunski napadač Samuel Eto'o prije skoro tri godine odlučio je završiti svoju igračku karijeru na koju itekako može biti ponosan.

Eto'o je najbolje dane svoje karijere proveo u Barceloni i Interu s kojima je osvojio sve što je mogao. Kamerunac je najbolje igrao u dresu katalonskog kluba, ali je i u Interu imao dvije fantastične sezone.

Nakon što je s Interom postao prvak Evrope 2010. godine odlučio je malo da se okrene nekim drugim stvarima.

Sve je iznenadio kada je 2011. godine otišao u ruski Anzhi, ali jasno je bilo da mu je tada novac bio na prvom mjestu. Odlučio je da zaradi što više novca i mirno živi do kraja života jer je već tada u fudbalu postigao sve što je mogao.

Eto'o se kasnije vratio na veliku scenu i igrao je za Chelsea i Everton, ali je bilo jasno da više na nije vrhunskom nivou. Karijeru je završio krajem 2019. godine nakon jedne sezone u Kataru.

Nakon završetka karijere Eto'o se posvetio drugim stvarima u životu, ali je i dalje itekako vezan za fudbal. Ipak, ovaj 41-godišnjak se malo i opustio u penziji i više nije u formi kao nekada.

Eto'o je bio poznat po tome što je u svakom timu bio među najspremnijim igračima, ali jasno je da je penzija itekako utjecala na njegovu fizičku spremu. Danas je dosta opušteniji i uživa u životu zbog čega je "nabacio" i nekoliko kilograma viška.

Barcelona Vacancy: Eto'o backs Xavi | KICK442

It's going to be a war', Samuel Eto'o tells Indomitable Lions ahead of  Egypt clash

Kamerunac uživa u vremenu koje provodi sa porodicom, te je zaista to zaslužio nakon svega što je postigao u karijeri.

Top Komentari

Goran86
Razradio se
3 1
Manager
udebljati se = uživati u životu ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi