Brutalno je ono što su igrači napravili novim klincima u klubu: Popili su, pojeli i zatim nestali...

Sve su morali da plate

Brutalno je ono što su igrači napravili novim klincima u klubu: Popili su, pojeli i zatim nestali...

M. Šljivak

Dolazak novog igrača u tim u američkim profesionalnim timovima znači da on mora slušati starije kolege koji mu rijetko prave razne smicalice i od njega traže brojne sitne usluge. Ono što se desilo novim igračima San Francisco 49ersa je ludo jer su morali platiti debeo račun.

Igrači San Francisco 49ersa odlučili su na brutalan način poželjeti dobrodošlicu novim klincima u klub i ono će večeru na koju su izašli dosta dugo pamtiti.

Zvijezda tima Deebo Samuel odlučio je snimiti ono što čeka klince. 'Veterani' su pojeli, popili i nestali i omladincima su ostavili račun od preko 15.000 dolara.

Tako će novi klinci dobro zapamtiti posjetu Las Vegasu. Većina od njih nema previše novca na početku karijere, pa je zbog toga ovakav način dobrodošlice zaista brutalan.

Oglasi

Nisu ovakve stvari ništa novo u američkim profesionalnim sportovima. Rookie igrači su tu da služe starijima i budu oslobođeni tek kad završe godinu ili kad to starosjedioci odluče.

Zato će većina mladih igrača 49ersa ove sezone imati uloge sluge zvijezdama tima i moraju biti spremni na razne zahtjeve i spletke koje ih čekaju narednoj sezoni.

Tu će biti nošenja opreme, odlazaka po kafu i piće, te raznih drugih zahtjeva koji su međutim sastavni dio sporta u Sjedinjenim Američkim Državama i koji još uvijek čuvaju duh igre.

Nebitno je je li neki novi klinac velika zvijezda u najavi. On svoje obaveze mora ispoštovati, a u 49ersima je sve krenulo od ogromnog računa u Las Vegasu.

Barem sada znaju šta ih čeka i da starije kolege neće imati previše milosti tokom sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi