Titansi i 49ersi u finalu konferencija
Foto - EPA

NFL

Titansi i 49ersi u finalu konferencija

M. Šljivak

Tennessee Titansi i San Francisco 49ersi ostvarili su plasman u finala konferencija NFL-a.

Titansi su nakon eliminacije šampiona New England Patriotsa u wild-card rundi napravili još jednu veliku senzaciju i savladali su najbolji tim iz ligaškog dijela sezone Baltimore Ravense. Slavili su kao gosti 28:12.

Gosti su odigrali još jedan fantastičan meč. Neutralisali su napadački dio ekipe Ravensa, a posebno su impresivno igrali u trećoj dionici koju su dobili sa 14-0 i domaćima je trebalo pravo čudo da se vrate iz zaostatka od 28:6 u posljednjoj dionici.

Naravno, to se nije dogodilo i Titansi su otišli u finale AFC-a do kojeg ih je vodio Derrick Henry koji je osvojio 200 jardi, a bacio je je i pas za touchdown.

Tennessee je u finalu prvi put nakon 17 godina, a igrat će protiv pobjednika meča između Chiefsa i Texansa.

U finalu NFC-a nakon šest godina gledat ćemo San Francisco 49erse koji su na svom terenu savladali Minnesota Vikingse 27:10.

Gosti su igrali dobro u prvom poluvremenu nakon kojeg su favorizovani 49ersi imali tri poena prednosti (14:10).

Ipak, u nastavku je napad domaćih briljirao, ali i odbrana je igrala zaista čudesno, pa su gosti ostali bez poena. San Francisco je tako otišao u finale gdje ih čeka pobjednik meča između Packersa i Seahawksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi