Sedmogodišnje čudo od djeteta: Dok vršnjaci uče slova, on sudi košarkaške utakmice

Vrlo brzo je postao hit na društvenim mrežama

Sedmogodišnje čudo od djeteta: Dok vršnjaci uče slova, on sudi košarkaške utakmice

Esmer Oštraković
Teme:

U posljednjih nekoliko dana viralni su postali video snimci sedmogodišnjeg dječaka koji ima ulogu sudije na košarkaškim utakmicama.

Rijetko kojem dječaku na svijetu nogometna ili košarkaška lopta nije najbolji prijatelj, ali da se i to desi dokaz je sedmogodišnji Lathan.

Iako gotovo sva djeca u njegovim godinama maštaju da jednog dana postanu nogometaši ili košarkaši, te da uveseljaju publiku, on je za sebe smislio nešto drugo.

Naime, on nije maštao, nego je djelovao već sa sedam godina, te je postao najmlađi sudija na svijetu, a njegovim suđenjem su svi zadovoljni.

Kada ugledaju da je sudija na utakmici maleni dječak, svi odmah ostanu u čudu, ali pravi šok za njih uslijedi tek kada utakmica krene.

Naime, Lathan svoj "posao", odrađuje sjajno, te rijetko kada ima primjedbe na odluke koje donese, te je jasno da ima veliki potencijal.

Ali, osim potencijala tu je i velika ljubav prema tome što radi, a to je pomalo i nevjerovatno, jer malo ko želi da bude sudija, posebno sa sedam godina.

Ipak, Lathan se odlučio upravo za to, a ko zna, kada odraste možda postane jedan od najboljih arbitara na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi