Objavljena srceparajuća fotografija Sergija Rica iz bolnice, svi su odmah primijetili istu stvar

Sretan što je živ

Objavljena srceparajuća fotografija Sergija Rica iz bolnice, svi su odmah primijetili istu stvar

Endin Čaušević

Španski golman Sergio Rico prije dva mjeseca doživio je tešku nesreću prilikom pada s konja zbog čega je bio u komi, ali na svu sreću uspio je da preživi. Njegova supruga je po prvi put objavila fotografije iz bolnice, a jedan detalj je zapao za oko svima.

Rico je po završetku sezone u PSG-u odlučio s porodicom odmor početi u Španiji, no ni slutio nije da će se cijeli svijet srušiti u jednom danu.

On je odlučio u Murciji da ide na jahanje i doživio je tešku povredu glave. Rico je pao s konja koji ga je nakon toga udario u glavu i nanio teške povrede zbog kojih je španski golman jedva ostao živ.

Rico je nekoliko sedmica bio u komi i nije bilo jasno da li će preživjeti, no na svu sreću uspio je da se probudi. Španac je još uvijek u bolnici jer su povrede zaista teške, a već sada je jasno da od njegovog povratka na teren vjerovatno nema ništa.

U svega dva mjeseca Rico je izgubio skoro 30 kilograma i jednostavno ne liči na sebe, ali sigurno da je sretan što je preživio.

Oglasi

Njegova supruga Alba redovno je u bolnici gdje mu pravi društvo i pruža veliku podršku. Ponekad se oglasi na društvenim mrežama kako bi pokazala da oporavak ide sporo, ali što je najbitnije po planu.

Također, jučer je po prvi put objavila fotografiju iz bolnice na kojoj se koliko-toliko vidi i Rico, a već tu je bilo jasno koliko je on izmršao i kakav težak oporavak je pred njim.

Alba Silva, Sergio Rico

Rico je rasplakao suprugu porukom koju joj je ostavio jer joj se zahvalio što je uz njega u teškim momentima i poručio da će ju zauvijek voljeti.

Španac će za nekoliko dana na novu operaciju glave, a potom bi trebao početi s potpunim oporavkom. Rico je čak 22 dana bio u komi, mnogi su ga bili i otpisali, no on je pokazao da je pravi borac i da ne odustaje tako lako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti