Karijera okončana na okrutan način - U mjesec dana izgubio 20 kg i više ništa neće biti isto

Sergio Rico se oporavlja, ali karijera je završena u 29. godini

Karijera okončana na okrutan način - U mjesec dana izgubio 20 kg i više ništa neće biti isto

Midhat Šljivak

Čuvar mreže francuskog PSG-a Sergio Rico (29) doživio je krajem maja tešku nesreću na jahanju u Huelvi. On je pao s konja koji ga je potom udario u glavu nanijevši mu teške povrde glave zbog kojih je 20-ak dana bio u komi. Očekivano, njegovo tijelo se u proteklom periodu potpuno izmijenilo i Rico je neprepoznatljiv.

Španski golman Sergio Rico (29) nedavno se probudio iz kome u kojoj je bio nakon žestokog udarca u glavu nastalog po padu s konja u blizini grada Huelva.

Čuvar mreže PSG-a zadobio je povrede opasne po život. Operisan je u Sevilli, stavljen je u umjetnu komu iz koje su ga probudili nakon 20-ak dana.

Rico je naravno u proteklom periodu poprilično izgubio na kilaži. Novinar Guillermo Rai navodi kako je sjajni golman u minusu od preko 20 kilograma i ostao je bez 30 procenata mišićne mase.

"Sergio Rico je izgubio više od 20 kilograma, kao i više od 30 posto mišićne mase. Narednih nekoliko mjeseci oporavljat će se u Sevilli, a povratak na teren je vjerovatno nemoguća misija. Ipak, niko ništa ne odbacuje jer se i ovako čudesno oporavio", govori Rulli.

Oglasi

Dobra je stvar svakako što porodica 29-godišnjeg golmana ima veliku podršku PSG-a. On je pred nesreću trebao dobiti novi ugovor do 2028. godine i klub iz Pariza sigurno će pomoći ako nešto bude potrebno.

Sergio Rico je član PSG-a od 2019. godine. U redove francuskog prvaka stigao iz Seville, gdje je imao ulogu prvog golmana, no u pariškom klubu ne dobija previše šanse za igru.

Tako je Španac u četiri godine nastupio samo 24 puta za PSG, ove sezone nije upisao nijedan nastup, a treba istaći da je u ovom periodu bio na posudbama u Fulhamu i Mallorci.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za voljenu Sevillu nastupio je u 170 utakmica i s ovim timom je osvojio dva naslova prvaka Evropske lige.

Kao član PSG-a uzeo je tri naslova prvaka Francuske, dva Kupa, jedan Liga kup, no izmakao mu je trofej Lige prvaka 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi