Pola centimetra do smrti
Foto - Instagram

Golman imao mnogo sreće

Pola centimetra do smrti

Midhat Šljivak

Velika tragedija je prije nešto više od mjesec dana zadesila golmana francuskog PSG-a Sergija Rica. Njega je na jahanju nakon pada konj udario u glavu i nanio mu je povrede opasne po život, a prema navodima ljekara pola centimetra je Rica dijelilo od sigurne smrti.

Sergio Rico je krajem maja doživio teške povrede glave na jahanju. Golman PSG-a je pao s konja koji ga je potom udario u glavu te mu je nanio povrede opasne po život.

Danima je 29-godišnji golman bio u komi. Ljekari su bili oprezni u prognozama, ali na svu sreću, Rico se nakon buđenja osjeća dobro i počeo je proces njegovog oporavka.

Golman PSG-a se javio na društvenim mrežama i zahvalio je na podršci svima koji su bili uz njega.

"Hvala svima koji su mi iskazali veliku ljubav u ovim teškim danima. Radim na oporavku i bolje sam svaki dan. Ponovo sam sretan i nadam se da ćemo se vidjeti uskoro", poručio je Sergio Rico.

Oglasi

Koliko je povreda bila ozbiljna dovoljno govori ljekarski izvještaj. U njemu piše kako je fudbalera pola centimetra dijelilo od sigurne smrti.

Drugim riječima, da je povreda koju mu je konj nanio udarcem u glavu bila dublja za tu dužinu, Ricu više ne bi bilo spasa i ostao bi na mjestu mrtav.

Srećom, tragedija je izbjegnuta. Rico se izvukao i sada se uspješno oporavlja uz porodicu, te bi u petak trebao biti pušten na kućno liječenje.

Karijera okončana na okrutan način - U mjesec dana izgubio 20 kg i više ništa neće biti isto

Rico je naravno u proteklom periodu poprilično izgubio na kilaži. Novinar Guillermo Rai navodi kako je sjajni golman u minusu od preko 20 kilograma i ostao je bez 30 procenata mišićne mase.

"Sergio Rico je izgubio više od 20 kilograma, kao i više od 30 posto mišićne mase. Narednih nekoliko mjeseci oporavljat će se u Sevilli, a povratak na teren je vjerovatno nemoguća misija. Ipak, niko ništa ne odbacuje jer se i ovako čudesno oporavio", govori Rulli.

Oglasi

Dobra je stvar svakako što porodica 29-godišnjeg golmana ima veliku podršku PSG-a. On je pred nesreću trebao dobiti novi ugovor do 2028. godine i klub iz Pariza sigurno će pomoći ako nešto bude potrebno.

Sergio Rico je član PSG-a od 2019. godine. U redove francuskog prvaka stigao iz Seville, gdje je imao ulogu prvog golmana, no u pariškom klubu ne dobija previše šanse za igru.

Tako je Španac u četiri godine nastupio samo 24 puta za PSG, ove sezone nije upisao nijedan nastup, a treba istaći da je u ovom periodu bio na posudbama u Fulhamu i Mallorci.

Za voljenu Sevillu nastupio je u 170 utakmica i s ovim timom je osvojio dva naslova prvaka Evropske lige.

Kao član PSG-a uzeo je tri naslova prvaka Francuske, dva Kupa, jedan Liga kup, no izmakao mu je trofej Lige prvaka 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi